Спортивна громадськість Львівщини заспівала Гімн України (фоторепортаж)

10 березня 2015 року, в святкові Шевченкові дні та в день 150-річчя відтоді, як уперше було публічно виконано національний гімн "Ще не вмерла України і слава і воля...", трудові колективи управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, обласного центру «Спорт для всіх», Львівського лікарсько-фізкультурного диспансеру, відділення НОК України у Львівській області зібралися в обідню пору на вхідній площі перед Львівським лікарсько-фізкультурним диспансером для спільного виконання національного гімну України, повідомила Дивись. Інфо Оксана Вацеба.

Як відзначили усі учасники символічної акції, державний гімн України – це один із головних державних символів нашої країни й який під сучасну пору єднає і гуртує усіх українців, а такий захід залишив в душі кожного учасника такого колективного співу піднесеність та гордість за свої державу!

IMG_2640 IMG_2641 IMG_3380 IMG_3382 IMG_3384 IMG_3385

Довідка.

Створення українського гімну бере початок з осені 1862 року, коли етнограф, фольклорист та поет Павло Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна», який поклав на музику отець Михайло Вербицький. Публічне виконання пісні відбулося 10 березня 1865 року в Перемишлі — під час першого в Західній Україні Шевченківського концерту.

Статус Державного Гімну Незалежної України вірш Чубинського на музику Вербицького отримав 15 січня 1992 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: