У Львові почнуть реєструвати домашніх собак та котів

Сьогодні, 10 березня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення про вдосконалення проведення реєстрації домашніх собак і котів, утримання та поводження з тваринами у місті.

Про це з місця події повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Таке рішення нині прийняли з метою покращення санітарного стану міста, епідеміологічної та епізоотичної ситуації, гуманного поводження з тваринами, загальної безпеки громадян, підвищення іміджу, інвестиційної і туристичної привабливості Львова.

Згідно з ним ЛКП «ЛЕВ» мусить забезпечити створення та ведення бази даних домашніх тварин. Так, тваринам мають присвоювати індивідуальні номери та вноситимуть відповідну інформацію про них до бази.

Реєстрацію домашніх собак та котів впроваджують для того, щоби організувати пошук загублених тварин та повернути їх власникам; контролювати чисельність безпритульних тварин; контролювати дотримання ветеринарно-санітарних вимог; забезпечити епізоотичне благополуччя; вирішувати проблемні питання та конфліктні ситуації, пов’язані з утриманням домашніх улюбленців.

Погодженим виконкомом порядком реєстрації передбачено таке:
-обов’язковій реєстрації підлягають собаки і коти віком від 3 місяців і страші, які належать на праві власності або інших підставах фізичним або юридичним особам та перебувають на території Львова;
-власник собаки/кота повинен зареєструвати тварину протягом 30 днів з моменту її отримання;
-за бажанням власника працівники розплідника собак/котів можуть клеймувати тварину

Окрім цього, також у разі загибелі тварини також передбачено, що її власник зобов’язаний негайно повідомити лікаря ветеринарної медицини або ЛКП «ЛЕВ» з метою отримання свідоцтва про загибель тварини.

Загальну базу даних домашніх тварин у місті повинні створити до 15 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: