У Львові поки не підніматимуть ціну на проїзд в маршрутках, - рішення виконкому (відео)

Сьогодні, 10 березня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті. Тобто, від завтра пільговики зможуть безкоштовно їздити в маршрутках лише з 10 год. до 16 год.

Про це повідомив кореспондент Дивись.Інфо з місця події.

«Враховуючи ситуацію, яка склалася на ціновому ринку нафтопродуктів, а саме значне зростання вартості паливно-мастильних матеріалів, через збитки, яких зазнають перевізники, існує загроза зменшення кількості автобусів, що виїжджають на міські автобусні маршрути загального користування. Одним із факторів, що негативно впливає на стан підприємств галузі транспорту, є значна кількість пільгових категорій пасажирів, що безкоштовно користуються транспортними послугами», – зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир.

Він також додав, що нині виконком вирішив обмежити перевезення пільговиків у час пік: «Зі завтрашнього дня рішення виконкому вступає в силу і ми обмежуємо проїзд пільгових категорій по часу. Так, з 10 год. до 16 год. пільгові категорії громадян Львова можуть користуватися своїми посвідченнями для проїзду в громадському транспорті, а в інші години – мусять оплачувати свій проїзд».

За його словами, таким чином міська рада підтримала більшість громадських організацій, які звернулися із проханням не піднімати ціну за проїзд у маршрутках, а обмежити кількість пільговиків у час пік.

«Це, – каже Віктор Щир, – дасть змогу нашим перевізникам покращити фінансовий стан для того, щоби утримати ту кількість автобусів, яка нині потрібні місту».

Додамо, тимчасовий час дії посвідчень пільговиків встановили до 1 червня.

Нагадаємо, це питання розглядалось на громадських слуханнях

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: