Львівщина отримала близько 7,4 млн євро інвестицій завдяки проектам міжнародної допомоги

У 2014 році з обласного бюджету на співфінансування 9 проектів міжнародної технічної допомоги в рамках Програми ЄС із транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» виділено 2,6 млн. грн. Співфінансування зазначених проектів забезпечило залучення 7,4 млн. євро коштів програм Європейського союзу, які спрямовані на реалізацію важливих інфраструктурних проектів у Львівській області.

Про це повідомили у департаменті міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації.

Серед найважливіших результатів реалізації проектів МТД у 2014 році відзначено залучення коштів міжнародної технічної допомоги у місто Городок, де збудували близько 3 км. загальної та 5,5 км. ливневої каналізаційних мереж у 2014 році. Також цей проект передбачає закупівлю обладнання для 2-х насосних станцій з метою обслуговування зазначених каналізаційних мереж у цьому році.

В рамках іншого проекту у Новому Роздолі місцева влада змогла рекультивувати 23 із запланованих 46 га земель комунальної власності з подальшою підготовкою для створення потужного індустріального парку.

У курортному місті Моршин із залученням коштів ЄС здійснюється реконструкція міського парку площею 6 га. Проект передбачає проведення каналізації та водопостачання, встановлення системи освітлення, встановлення огорожі, стежок, вело доріжок, закупівлю та встановлення паркових меблів та скульптур, побудову амфітеатру з відкритою трибуною, відновлення ротонди, побудова громадських туалетів, облаштування ігрового та спортивного майданчиків для дітей та ін.

У місті Старий Самбір реалізується проект «Підвищення доступності Бєщадського повіту та Старосамбірського району шляхом інтегрованої діяльності у сфері транспортної інфраструктури», який передбачає капітальний ремонт та реконструкцію дорожнього полотна на вулицях Вітовського, Листопадовій, Садовій та Ровдича загальною протяжністю 5,461 км. Станом на кінець 2014 року відремонтовано близько 3 км. зазначених доріг.

У Новояворіську впроваджується проект «Покращення стану навколишнього середовища на польсько-українських прикордонних територіях  через проведення термомодернізації будинків соціальної сфери в Гміні Соколув Подляскі та в місті Новояворівськ». Роботи на території українського міста передбачають проведення термоізоляції будівлі дитячого садка, стін та даху, а також заміну вікон. Об’єм робіт: заміна вікон – 94 шт, заміна даху - 1297 м2; ізоляція зовнішніх стін будівлі дитячого садка - 1341 м2, заміна підлоги - 193 м2, заміну системи опалення у будівлі дитячого садка.

Підкреслимо, що Програма транскордонного співробітництва  Польща-Білорусь-Україна  Європейського союзу передбачає фінансування проектів на 90% від загальної вартості проекту. Виконавець проекту зобов’язаний забезпечити співфінансування у розмірі 10%. Більшість проектів буде завершено у 2015 році.

Детальна інформація щодо проектів МТД у 2014 році, на реалізацію яких було виділено кошти з обласного бюджету, розміщена на сайті облдержадміністрації:http://loda.gov.ua/mizhnarodna_spivpratsya.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: