Мешканців Львівщини закликають не підпалювати суху рослинність (фото, відео)

Сьогодні, 11 березня, в стінах департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА відбулось засідання круглого столу з метою обговорення проблеми випалювання сухої рослинності та її залишків, впливу на довкілля і людину та напрацювання пропозицій щодо запобігання таким діям. Повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

В обговоренні проблеми взяли участь представники Львівської ОДА, органів виконавчої влади, ДСНС, духовенства та представники громадських організацій.

Причиною засідання круглого столу стало тим, що за останні 3 дні відбулось 22 підпали сухої рослинності, так як минулого року лише 14.

Директор департаменту екології та природних ресурсів Олексій Балицький наголосив, що потрібно провести інвентаризацію земельних ділянок, адже так буде відомо в чиїй власності ця ділянка знаходиться і хто відповідатиме за заподіяну шкоду.

«Ми дійшли висновку, що населення випалює траву по причинні, що немає де випасати худобу. Спалюючи траву, виростає молода трава, але разом з нею з’являються термітники, які знищують земельні ділянки», — розповів головний державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Львівської області Роман Дасюк.

За словами Олексія Балицького, "було б доречно організовувати в селах громадські збори, на яких були б присутні представники пожежної і поліції. Також з нами співпрацює Громадська організація «Дорожній контроль», яка активно протидіє порушникам».

ajns 4

Нагадаємо, що сьогодні на вул. Стрийській, а саме в парковій зоні, хтось підпалив траву, що є порушенням згідно органів місцевого самоврядування.

Як проходило засідання круглого столу дивіться відео Дивись.Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: