У сквері біля церкви Юра через критичний стан хочуть зрубати 76 дерев

У сквері біля церкви Юра треба зрубати 76 дерев. Про це сьогодні, 12 березня, під час круглого столу в Львові заявив представник авторської групи проекту площі Святого Юра, архітектор Ігор Кузьмак, повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

«Згідно з висновками установи лісотехнічного університету там треба зрізати 76 дерев, які загрожують падінням», – зазначив він.

Після сказаного присутні в залі почали вигукувати «брехня».

«Я зараз вам представляю «Звіт науково-дослідної роботи інвентаризації земельних насаджень на території скверу біля площі Святого Юра», – виправдовувався архітектор.

Далі Ігор Кузьмак зачитав висновки із наведеного документу: «Загальний санітарний стан насаджень задовільний, рекомендовано провести окремі господарські заходи. Найважливіші з них такі: 76 особин рекомендується видалити із насадження як нежиттєздатні, аварійні та потенційно-небезпечні для відвідувачів; 25 – доцільно залишити».

Водночас архітектор наголосив на тому, що всі ці дерева зрубають не в залежності від того, чи буде там пам’ятник Андрею Шептицькому.

Своєю чергою дендролог Галина Лукащук навела інші експертні оцінки: «Я не знаю, чому у вас такий документ, але у цьому сквері є лише 30 дерев у незадовільному стані. Ці підрахунки робив лісотехнічний університет. Є багато дерев у задовільному стані, які потребують лікування. Так роблять у всьому світі: не зрізають насадження, яким понад 130 років»

Водночас вона наголосила на унікальності насаджень скверу: там є понад 49 різновидів дерев та деревно-чагарникових видів, з них 50%  – екзотичні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: