На Львівщині ще восьмеро громадян реабілітують на підставі законодавства України

Сьогодні, 13 березня, заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак провів чергове засідання комісії Львівської обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих та соціального захисту жертв політичних репресій, повідомила прес-служба ЛОР.

На цьому засіданні члени комісії розглянули вісім звернень громадян – жителів Львівської області. Вони народилися у родинах, виселених із політичних мотивів у Російську Федерацію, зокрема, у Читинську, Кемеровську та Амурську області, в Іркутськ та Якутію, і є реабілітованими за законодавством Російської Федерації.

За результатами розгляду цих восьми заяв жертв політичних репресій було ухвалено рішення про реабілітацію громадян на підставі законодавства України.

Довідка

Відповідно до статті 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» передбачено реабілітацію громадян, які були заслані і вислані з постійного місця проживання та позбавлені майна за рішенням органів державної влади і управління з політичних, соціальних, національних, релігійних та інших мотивів під приводом боротьби з куркульством, противниками колективізації, так званими бандпособниками та їх сім’ї.

         Окрім того, потерпілими від політичних репресій (відповідно до рішення Львівської обласної ради від 10.03.2009 р. № 850) вважають таких осіб: - які народилися в місцях позбавлення волі у жінок, ув’язнених з політичних мотивів, або примусово поміщених у лікувальні заклади; - які в дитячому віці перебували разом з батьками, один з яких був ув’язнений з політичних мотивів, у засланні, на виселенні або спецпоселенні; - які залишилися без опіки батьків, один з яких чи обоє були репресовані.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: