Рішення про впорядкування пільгових перевезень – перший крок до стабілізації громадського транспорту у Львові, - заява

На «гарячу лінію» Асоціації перевізників Львівщини приходить чимало звернень щодо нових правил перевезення пільговиків, які почали діяти цього тижня. Дзвінків 11 березня було приблизно 20 протягом дня. Лише два з них стосувалися хамської поведінки водіїв, інші – різні питання щодо рішення виконкому Львівської міської ради про обмеження для пільговиків.

Найбільше людей цікавить:

- чи усі категорії пільговиків потрапляють під рішення виконкому.

- на якій підставі виконком прийняв рішення про обмеження, адже це незаконно.

- чи узагалі це правда, що пільговики тепер платитимуть зранку і ввечері.

12 березня дзвонили три людини. Серед них інвалід 2 групи по зору, котра стверджувала, що має право їздити безкоштовно протягом цілого дня, оскільки дівчата з управління транспорту та зв’язку ЛМР вчора сказали їй, що все-таки є певні категорії пільговиків, на яких рішення виконкому не має впливу. За її словами - це 1 і 2 група інвалідів з проблемами зору, діти з багатодітних сімей, діти-сироти.

Враховуючи таку увагу людей, Асоціація перевізників наголошує:

  • Рішення виконкому є логічним і правильним (хоча і уже запізнілим).У всіх обласних центрах України питання надання пільг в громадському транспорті вирішено значно раніше. Залишаючи все без змін у сфері пасажирського автомобільного транспорту в період обвалу ринку нафтопродуктів, місто зараз залишилося би без автобусного сполучення. Відтак постраждали б усі мешканці нашого Львова. Із повагою ставлячись до пільговиків, все ж перевізники вважають, що їм мала б надавати адресну допомогу держава, таким чином знявши усі конфлікти. Знову ж таки, число пільговиків на багатьох маршрутах сягає просто-таки критичної межі.
  • У своєму зверненні до всіх керівників автотранспортних підприємств, які обслуговують регулярні міські маршрути голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка просив не поширювати дію рішення виконавчого комітету Львівської міської ради №115 від 10 березня 2015 року на дві категорії пільговиків:

а) інваліди зору із особою, що супроводжує;

б) діти з багатодітних малозабезпечених сімей при наявності документів, що підтверджують право на пільгу.

  • Аби уникнути конфліктів, перевізники просили і просять пільговиків показувати водієві ОРИГІНАЛ ПОСВІДЧЕННЯ, яке підтверджує пільгу у встановлений рішенням виконкому час.
  • Крім цього просимо пасажирів не вступати з водіями у суперечки. Водій – це працівник, який виконує свою роботу і не встановлює та не впливає на порядок перевезення тих чи інших категорій пасажирів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: