У Шпиталі імені Митрополита Андрея Шептицького працює Центр психічного здоров’я для військових

У благодійній установі «Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького» запрацював Центр психічного здоров’я, де долають посттравматичний стресовий розлад у військових, родичів загиблих, постраждалих на Майдані та волонтерів, які їздять в зону АТО, повідомили у прес-службі ЛМР.

Особливістю Центру є використання новітньої методики праці у подоланні посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Зокрема, до співпраці залучені: психолог, психіатр, священик, соціальний працівник.

Такий підхід у подоланні ПТСР дає змогу надати всебічну опіку, його застосовують в діяльності реабілітаційних центрів для військових у США. Надання допомоги у Центрі вищезгаданим цільовим групам є безкоштовною.

Важливою складовою допомоги військовослужбовцям є спільна програма Фундації Духовного Відродження зі Шпиталем Шептицького – проведення медичної діагностики у консультативно-діагностичному відділі в рамках програми «Люди для військових», яка започаткована 1 серпня 2014 року з благословення митрополита Ігоря (Возьняка). В рамках цієї програми Фундація покриває всі витрати на обстеження і лікування військових у Шпиталі.

Створення Центру психічного здоров’я відбулося завдяки співпраці багатьох інституцій та української діаспори. Зокрема, відкриття Центру стало можливим за:

фінансової підтримки комісії УГКЦ у справах душпастирства, охорони здоров’я МБФ «КАРІТАС»;

програмної підтримки Єльського Університету (США), програми «Відкритий світ» (OPEN WORLD LEADERCHIP CENTR), яка діє при Посольстві США в Україні, та Інституту психічного здоров’я при Українському Католицькому Університеті;

організаційної підтримки українських громад з міст Нью-Хейвен та Хардфорт (США).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: