Дорогу молодим: На Львівщині триває епопея із призначення керівника ДФС

Процес кадрових призначень на Львівщині традиційно вирізняється підкилимними іграми певних груп впливу. Сталось так і цього разу. Роботу кадрової комісії, яка прозоро та відкрито вибрала двох із 16 кандидатів на посаду начальника ГУ ДФС у Львівській області намагаються очорнити, а результат роботи звести нанівець. Натомість крісло головного податківця Львівщини уже місяцями залишається вакантним.

Відкритий процес

Нагадаємо, голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус ще у січні заявляв про те, що низку керівників ДФС у Львівській області очікує люстрація, відповідно, відбудуться кадрові зміни.

Також Білоус заявив, що вже займається пошуком нового керівника ДФС у Львівській області на місце Андрія Дідика, який підпадає під люстрацію.

Білоус також погодився, що до підбору кадрів у службі необхідно залучати громадськість.

«Головне управління ДФС у Львівській області досі очолює Андрій Дідик – чиновник, який підлягає люстрації згідно з Законом «Про очищення влади» та не пройшов громадську люстрацію. Окрім того, журналісти у своїх розслідуваннях наводили факти причетності Дідика до корупційних діянь», - йшлось тоді у депутатському запиті Дмитра Добродомова

Зазначимо, що Андрія Дідика на цю посаду призначав сам Білоус: 26 червня 2014 року без проведення конкурсу чи громадського обговорення Дідика призначили виконуючим обов’язки начальника ГУ Міндоходів у Львівській області. Тоді активісти висловлювали своє здивування таким призначенням, адже чоловік до цього жодного дня не працював у структурі Міндоходів.

Підтримав процес публічного та прозорого призначення керівника фіскальної служби Львівщини і голова ОДА Олег Синютка. Під час зустрічі у Львівській ОДА 26 лютого Олег Синютка запропонував представникам громадських організацій та підприємницьких кіл провести публічне обговорення із претендентами та визначити найкращого кандидата на крісло головного податківця області.

«Щодо податкової є дилема – як правильно запропонувати кандидатуру керівника фіскальної служби. Запропонуйте кандидатуру – я підпишу подання», – зазначив Синютка, звертаючись до підприємців та представників громадських організацій.

Синютка також зауважив, що не має особистих інтересів, які б стосувалися діяльності фіскальної служби. «Це дуже важливе питання – призначення керівника фіскальної служби. Я би дуже не хотів, щоб хтось з підприємницького середовища потім закинув, що ця людина незрозуміло як туди потрапила», – наголосив Синютка.

З боку підприємців прозвучали пропозиції винести на громадське обговорення ті кандидатури, які претендують на посаду керівника фіскальної служби у Львівській області та залучити до цього процесу ЗМІ.

Вибрали двох

Громадська люстраційна рада провела заслуховування кандидатів на посаду начальника Головного управлінні ДФС у Львівській області. На громадські слухання прийшли п’ятеро кандидатів на цю посаду. Загалом же очолити фіскальну службу Львівщини виявило бажання 16 претендентів.

Відтак, кадрова комісія винесла на розгляд керівника ДФС України дві кандидатури – Маркіяна Мальського та Михайла Коропецького. Обидва кандидати пройшли обговорення на Громадській люстрацій ній раді Львівщини 25 лютого.

Член Громадської люстраційної ради Львівщини Юрій Мазур пояснив ЗІКу, що призначити начальника ДФС у Львівській області має голова ДФС України, однак у зв’язку з тим, що Ігор Білоус відсторонений від роботи, призначення в області дещо затримається.

Окрім того, претендент на посаду очільника ДФС на Львівщині має отримати погодження від голови Львівської ОДА Олега Синютки.

Як підкреслив Ю.Мазур, громадське обговорення кандидатів на керівника ДФС Львівщини – велике досягнення.

«Це є великий результат. Це є перемога громадськості. Колись з громадськістю не рахувалися взагалі. Просто були закриті клуби. На сьогодні громадськість впливає на процес. На розгляд керівника ДФС України винесено дві найкращі кандидатури, які не побоялися прийти на громадські слухання на Львівщині», – наголосив Ю.Мазур.

Нагадаємо, за інформацією секретаріату Ради з кадрових питань Державної фіскальної служби України з 21 лютого до 2 березня відбувся додатковий прийом документів від кандидатів на посаду - за цей час звернулось 7 осіб.

Загалом на посаду начальника Головного управління ДФС у Львівській області документи подали 16 кандидатів:

Володимир Бербека - начальник управління природних ресурсів та адміністративно-територіального устрою Львівської обласної ради.

Володимир Білик - директор приватного підприємства Експертно-юридична фірма «Контакт».

Олег Бутвинник - помічник-консультант народного депутата України.

Андрій Дідик - перший заступник начальника Головного управління ДФС у Львівській області, виконує обов’язки начальника ГУ ДФС у Львівській області.

Віталій Дума - начальник управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Управління МВС України в Рівненській області.

Юрій Каспрук - заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова.

Ярослав Кашуба - начальник Державної фінансової інспекції у Київській області.

Максим Кіріллов - до січня 2015 року працював диспетчером автомобільного транспорту компанії «Транс-Сервіс-1».

Богдан Комарницькій - заступник начальника ДПІ у Шевченківському районі м. Львова.

Михайло Коропецький - з лютого 2015 року перебуває на посаді т.в.о. віце-президента Львівської торгово-промислової палати.

Василь Лемішовський - заступник начальника ГУ ДФС у Львівській області.

Маркіян Мальський - керівник Західноукраїнського відділення Адвокатського об’єднання «Арцінгер».

Інна Пилипова - головний державний ревізор-інспектор відділу відомчого контролю управління відомчого контролю та внутрішнього аудиту Головного управління Міндоходів у Львівській області.

Ольга Тіщенко - фізична особа-підприємець, у податкових органах працювала з липня 1997 року по травень 2012 року.

Павло Фіщук - директор ТОВ «Холдингова компанія «УКРБУД», голова Винниківської міської виборчої комісії м. Львова Львівської області.

Володимир Хмелюк - радник міського голови міста Кам’янець-Подільський Хмельницької області.

Підкилимні ігри

Проте після прозорого та відкритого конкурсу у хід справи втрутились 12 народних депутатів, зокрема брати Дубневичі, Олег Мусій, Михайло Боднар та згадуваний уже Дмитро Добродомов.

Уже традиційно прикриваючись відстоюванням інтересів держави, нардепи поставили під сумнів роботу кадрової комісії і підтримали кандидатуру Віталія Думи, якого, за деякими неофіційними даними, лобіює теперішнє керівництво фіскальної служби Львівщини.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка знову заявив, що на посаду начальник ДФС у Львівській області не повинні потрапити випадкові люди, зазначивши, що «те, що відбувається прозоре громадське обговорення – це дуже правильно», оскільки дасть можливість уникнути різноманітних підклимних домовленостей.

Однак після роботи комісії ситуація уже два тижні знову перебуває у невизначеному стані. Яким буде рішення Олега Синютки – наразі невідомо, адже народні депутати наполягають на повторному громадському обговоренні.

Дорогу молодим

А тим часом голова Ради ГО «Клуб ділових людей» Микола Савуляк оприлюднив відкритий лист – звернення до голови Львівської ОДА Олега Синютки щодо підтримки на пост керівника ДФС у Львівській області Маркіяна Мальського.

Як уже повідомляло Дивись. Інфо, про це Микола Савуляк повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

ГО «Клуб Ділових Людей» ― це репутаційний міжнародний бізнес-клуб, створений з метою налагодження ділових контактів, обміну досвідом та постійного підприємницького розвитку ділових людей.

Клуб Ділових Людей на сьогодні об’єднує більш як 600 керівників та власників малого й середнього бізнесу та є найбільшим бізнес-клубом даного формату в Україні. Центральний офіс нашої організації знаходиться у м. Львові, філії – у Києві, Тернополі та Івано-Франківську.

«Маркіян Мальський є активним учасником (членом) нашого бізнес-клубу з 2010 року. Маркіян брав участь у багатьох проектах нашої організації з підтримки й розвитку малого бізнесу протягом останніх 5- років, а також сьогодні задіяний в активному громадському та бізнесовому житті Клубу Ділових Людей.

Чому ми вважаємо кандидатуру Маркіяна Мальського успішною для ДФС Львівської області:

  1. Маркіян Мальський має кристально чисту репутацію та не заплямував своє ім’я корупційними діями.
  2. Маркіян Мальський є фахівцем високого класу та успішно очолює Західну філію Адвокатського об’єднання Arzinger, що займається юридичним та адвокатським супроводом бізнесу.
  3. Маркіян Мальський протягом багатьох років приймає активну участь в розвитку таких бізнес-спільнот як ЄВРОПЕЙСЬКА БІЗНЕС АСОЦІАЦІЯ та КЛУБ ДІЛОВИХ ЛЮДЕЙ, які є найбільшими організаціями бізнесу в Україні. Як результат – Маркіян має повне розуміння проблем і побажань бізнесу та його підтримку.
  4. Маркіян Мальський отримав якісну юридичну та бізнес-освіту в Україні та Європі, що допоможе нашому бізнесу рухатись до європейських ринків швидше та більш ефективно.
  5. До Маркіяна Мальського має довіру велика кількість підприємців Львівського регіону, в чому можна переконатись елементарним соціологічним опитуванням.

Ми, представники більш як 600 підприємств бізнесу Львівщини, готові співпрацювати з Маркіяном Мальським для розбудови малого й середнього бізнесу Львівської області та збільшення прозорості й співпраці між Державною Фіксальною Службою та бізнесом.

При потребі ми можемо організувати збір листів-підтримки від більшості наших учасників бізнес-клубу, що засвідчить високий авторитет та підтримку Маркіяна Мальського серед бізнесу Львівщини.

Впевнені в тому, що Ви врахуєте наші рекомендації Маркіяну Мальському при прийнятті рішення щодо призначення його керівником ДФС у Львівській області», - зазначається у листі.

У обговорення втрутились і користувачі соціальної мережі Фейсбук, які активно висловлюють свою підтримку Маркіяну Мальському. Кажуть: про репутацію цього чоловіка не вартує навіть говорити, тому саме він – найбільший достойний кандидат на посаду начальника Головного управління ДФС у Львівській області

Дивись. Інфо і надалі відслідковуватиме історію із призначенням очільника Державної фіскальної служби України у Львівській області.

Редакція готова надати можливість висловитись усім бажаючим та зацікавленим сторонам.

Далі буде

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: