Депутати облради вшанували пам’ять січовиків Карпатської України (фоторепортаж, відео)

У неділю, 15 березня, на Меморіальному комплексі полеглим січовикам Карпатської України (Верецький перевал), що на Сколівщині, відбулися заходи із вшанування військовиків Карпатської України та відзначення 76-ї річниці проголошення самостійності Карпатської України.

Віддати шану полеглим січовикам разом із громадськістю та духовенством на Верецький перевал прибули депутати обласної ради Йосиф Ситник і Андрій Корнат.

Після урочистого покладання квітів та поминальної панахиди за загиблими військовими розпочалось громадське віче.

Звертаючись до громади, депутат Львівської обласної ради Йосиф Ситник зазначив, що сила українського народу живиться його пам’яттю, вірою та відповідальністю. «Маючи пам’ять, кожен з нас стає особистістю, народ – нацією, а країна – державою. Маючи віру в Бога та України, відчуваючи власну відповідальність перед героями, які 76 років тому полягли тут за Україну й її незалежність, та прийдешніми поколіннями українців, ми зобов’язані сьогодні боронити рідну землю від ворога», – наголосив депутат.

Безымянный 585445 465563 65656 55744 41241 5656 4656

Йосиф Ситник процитував слова одного з керівників Генштабу Карпатської Січі Михайла Колодзінського, який говорив: «Ми розуміємо, що перемога не буде на нашому боці, бо не маємо достатньо сил, але ми повинні так героїчно полягти, щоб майбутнє покоління було виховане на наших подвигах та на наших вчинках». Депутат обласної ради із впевненістю наголосив, що ці покоління повстали, адже те, що відбувається сьогодні на сході України, на думку депутата, вкотре підтверджує, що покоління українців зросли на пам’яті ось цих січовиків, на величі їхнього подвигу та великої віри в Україну.

В свою чергу Андрій Корнат зазначив: «Ми з вами живемо у вирі спільної боротьби проти окупанта, який прийшов на нашу рідну українську землю. І кожен з нас чи то на передовій зі зброєю в руках, чи то в тилу, будучи волонтером, вчителем, священиком, повинен докласти всіх зусиль, аби Україна була вільною».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: