У Львові та Стрию відбудеться Фестиваль ретро-музики імені Весоловського

29-31 травня 2015 року у Львові та Стрию відбудеться Фестиваль української ретро-музики імені Богдана Весоловського. 

Про це кореспонденту Дивись.Інфо  повідомили організатори заходу. 

30 травня цього року виповнюється 100 років з дня народження українського композитора Богдана Весоловського. З цієї нагоди у Львові та Стрию проведуть урочистості.

"Метою цього заходу є відродження української естрадної музики 1930-50 років, яка була викреслена з культурного процесу як "шкідливий буржуазний вплив". Програмою фестивалю передбачено кілька концертів, а також Перший конкурс української ретро-музики ім. Б. Весоловського. Заходи розпочнуться зі Стрия поминальними заходами та концертом за участі стрийських виконавців училища,  в якому навчався Весоловський", - повідомив співорганізатор заходу Ігор Осташ.

У Львові конкурсна програма фестивалю відбудеться 30-31 травня в Арт-клубі "Віденська тераса" у Львові. Вона передбачає обов'язкове виконання пісень Б. Веселовського. Гала-концерти планують провести у Львівській Опері та у Київському театрі оперети (відповідно 1 та 4 червня).

Охочі взяти участь в конкурсі української ретро-музики імені Богдана Весоловського можуть зареєструватися на спеціальному сайті, який відкриють для загального доступу наприкінці цього тижня.

До річниці від дня народження Богдана Весоловського у Львові підготували серію з двох дисків з музикою композитора.

10949929_867325903323474_1599625398_n

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: