У Бориславі пропонують створити реабілітаційний центр для військових АТО

Депутати-ударівці Бориславської міської ради та Львівської обласної ради пропонують переобладнати приміщення колишньої лікарні в місті Борислав у центр реабілітації воїнів АТО.

Про це йдеться у зверненні депутатської фракції партії УДАР, яке зачитав голова фракції Олесь Старовойт під час сесії Львівської обласної ради сьогодні, 17 березня.

У своєму виступі обранець повідомив що з такою ініціативою до депутатів Львівської облради звернулись депутати Бориславської міської ради від партій «УДАР» та РХП.

На користь такої пропозиції, автори звернення наводять наступні аргументи:

Приміщення колишньої дитячої лікарні, яке знаходиться у тихому мальовничому куточку нашого міста. Наявна велика прибудинкова територія та парк, де пацієнти зможуть проводити своє дозвілля.

  1. В Бориславі розташована унікальна церква св. Анни, у якій містяться багато священних реліквій. Цей унікальний храм може стати для наших героїв місцем психологічного відпочинку та соціальної адаптації.
  2. Борислав – Східниця – Трускавець – це одні з небагатьох міст у нашій країні, на території яких є унікальні джерела мінеральних вод. Ці багатства також можна використати для лікування у різних варіантах.
  3. Центральна міська лікарня міста Борислава, у якій є параклінічні відділення (лабораторія, фізіотерапія і ін.) та наявний кваліфікований медичний персонал для роботи у цьому закладі.

«Наприкінці нашого звернення варто згадати і про інші важливі моменти. Згадане приміщення 3 роки стоїть пусткою. А це добротний польський будинок, у якому колись був готель-пансіонат для нафтовиків. Сьогодні він потребує косметичного ремонту та облаштування паливної. Розташування в ньому реабілітаційного центру дасть нам можливість не тільки виконати свій громадянський обов’язок, але й зберегти цей унікальний будинок, дати роботу медпрацівникам, залучити до більшої практики студентів Бориславського медичного коледжу, тощо.

Також у разі позитивного рішення обласної ради просимо створити робочу групу з депутатів обласної та Бориславської міської рад, відповідальних осіб департаменту охорони здоров’я, керівництва лікарні відновного лікування та ЦМЛ міста Борислава, представників громади і волонтерів», - йдеться у зверненні

Наприкінці виступу Олесь Старовойт наголосив, що просить вважати виступ підтримкою даного звернення і відповідним зверненням фракції партії УДАР у Львівській обласній раді до голови Львівської обласної державної адміністрації О.М.Синютки, директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА та голови постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту Львівської обласної ради Б.Р.Чечотки з проханням підтримати цю ініціативу та реалізувати її в найкоротший термін.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: