У центрі Львова встановили "інтригуючі" інтерактивні таблички (фото)

Прогулянки Львовом відтепер стануть ще цікавішими

У цьому нас запевняють автори вуличного проекту «Львівські ремарки», який відкрився на перехресті вулиць Краківська та Вірменська в суботу 14 березня.

Проект містить у собі 10 цікавих запитань про Львів, які розміщені на інтерактивних табличках. За допомогою мобільного телефону з камерою та встановленої в неї програми зі зчитування QR-кодів кожен зможе відкрити для себе нові факти про місто.

Проект створено з метою в оригінальний та інтерактивний спосіб познайомити мешканців та гостей міста з маловідомими, але дуже цікавими фактами життя Львова.

«Кожне відоме місто, як і відома людина, має свою офіційну біографію, в якій вказано основні події їхнього життя, - розповідає ініціатор проекту Юлія Свиріпа. Але людей найбільше цікавлять якісь пікантні подробиці, приватні випадки, незнані сторінки, завдяки яким і увиразнюється індивідуальність знаних людей та міст».

Саме таку «особисту» інформацію про Львів зможуть дізнатись гості та мешканці міста впродовж наступних трьох місяців. Для цього їм не доведеться засідати у бібліотеках чи замовляти екскурсію. Достатньо лише неквапливо розглядати простір навколо себе, крокуючи старою бруківкою вічно молодого міста.

Ця ініціатива є частиною проекту Best Quest, над яким Юлія працює, навчаючись в Львівській бізнес-школі.

До слова, QR-код – це двовимірний штрих-код, який несе в собі інформацію, яку може зчитувати будь-хто за допомогою телефону з вбудованою камерою. Завдяки легкому розпізнаванню абонент може моментально занести в свій телефон текстову інформацію, переходити по веб-лінкам, відправляти смс-повідомлення. Технологія QR-кодів була розроблена в Японії, згодом мобільні мітки поширились в Європі та США.

Юлія Свиріпа, студентка програми «Інновації та підприємництво» Львівська бізнес-школа, УКУ

DSC_3607 DSC_3655

068 585 09 10

[email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: