Депутати просять у Прем’єр-міністра України публічного проведення адміністративно-територіальної реформи

Рішенням сесії депутати Львівської обласної ради звернулись до Прем’єр-міністра України з приводу публічності проведення реформ адміністративно-територіального устрою України, повідомила прес-служба ЛОР.

У своєму зверненні депутати наголошують, що питання реформування адміністративно-територіального устрою України уже понад десять років є вкрай актуальним. «На розгляд Верховної Ради України внесено низку законопроектів, які повинні розширити і оптимізувати повноваження та компетенцію місцевих громад у частині наповнення бюджету, самостійності в розпорядженні отриманими коштами, можливості добровільного об’єднання громад тощо. Окрім цього, прийнято кілька законів, зокрема, і ЗУ «Про державний бюджет на 2015 рік», які демонструють тенденцію до децентралізації механізмів державного управління в Україні», – йдеться у зверненні.

Разом з тим, депутати зазначають, що у громадян викликає занепокоєння відсутність у відкритих джерелах інформації, у тому числі на урядових порталах, у засобах масової інформації цілісної стратегії пропонованої адміністративно-територіальної реформи. Також депутати акцентують на потребі роз’яснення для широкого загалу суті пропонованих урядом реформ.

Відтак, Львівська обласна рада звернулась до Прем’єр-міністра України з проханням забезпечити публічність проведення реформ, зокрема, й адміністративно-територіальної, для повного розуміння їх суті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: