На Львівщині стартує благодійний проект «Мій тато захищає Україну»

За ініціативи голови Львівської обласної ради Петра Колодія та підтримки голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки у Львівській області стартує благодійний мегапроект для дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції, – «Мій тато захищає Україну!».

Серед співорганізаторів цього масштабного заходу є: Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (Львів), 58-ий будинок офіцерів, Головне управління МВС України у Львівській області, Львівський державний університет внутрішніх справ МВС України, Львівський прикордонний загін Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, а також продюсерський центр «Star Scool», відомі художники, письменники, фотомитці, волонтери.

Метою мегапроекту «Мій тато захищає Україну!» є психологічна підтримка дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції, залучення їх до активного дозвілля, зокрема, через їхню участь в творчих конкурсах (малюнку, фотографії, поезії, тощо) та культурних заходах. До конкурсів залучатимуть дітей учасників АТО з усієї області.

Завдання проекту – дати дітям зрозуміти про важливість участі їхніх батьків у захисті держави, її територіальної цілісності і незалежності. Також – інтеграція цієї категорії дітей до культурної, творчої активності, виявлення у них творчих здібностей і розвиток талантів.

Проект «Мій тато захищає Україну!» передбачає кілька етапів. Серед них:

  1. Конкурс малюнків серед дітей, батьки яких є учасниками АТО, на тему: «Так чудово виглядає мир!». До складу конкурсної комісії ввійшли організатори та співорганізатори заходу, а також – голова ЛОО Національної спілки художників України О. Микита, художники – О. Косатий, Р. Зьомко, О. Зомбик, Г. Вихованська. Кращі роботи учасників конкурсу будуть експонувати у Львівському палаці мистецтв. Водночас там відбудеться аукціон з продажу цих дитячих творчих робіт, а зібрані кошти передадуть на потреби сімей учасників АТО.
  2. Конкурс фотографій серед дітей, батьки яких є учасниками АТО, на тему: «Наша рідна земля». Оцінюватимуть роботи дітей, зокрема, В. Пилип’юк, І. Сенкальський, В. Грабар, Є. Кравс, М. Баландюх та інші. Окрім того, члени конкурсної комісії для переможців конкурсу готують свої оригінальні подарунки (фотосесії та майстер-класи з фотографії).
  3. Конкурс-фестиваль аматорського відеокліпа серед дітей, батьки яких є учасниками АТО, на тему: «Квітуча Україна». Цей етап проекту передбачає оцінювання відеоробіт дітей, які відзняли на телефон, планшет, фотоапарат чи відеокамеру найбільш миловидні місця свого міста чи села. Найкращі роботи транслюватимуть в ефірі комунального підприємства Львівської обласної ради «Львів-ТБ», Львівської обласної державної телерадіокомпанії «Львів», а також в мережі кінотеатрів «Кінопалац».
  4. Конкурс віршів серед дітей, батьки яких є учасниками АТО, на тему: «Люба Україно!». Заслуховуватимуть юні таланти письменники Б. Стельмах, М. Людкевич, Н. Черкес та інші.
  5. Конкурс-фестиваль талантів серед дітей, батьки яких є учасниками АТО. Цей етап проекту є одним із найбільших за своїми масштабами. Адже його учасниками будуть не лише дітки, батьки яких є учасниками АТО, але й популярні зірки української естради. Заплановано проведення цього конкурсу на травень-червень. Він, зокрема, передбачає спільне виконання пісень та музичних творів талановитими дітьми та відомими співаками і музикантами.

Разом з тим, у рамках проекту діти учасників АТО братимуть участь у Богослужіннях в гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла, під час яких священнослужителі та віряни молитимуться за учасників АТО та їхні сім’ї.

Протягом реалізації цього мегапроекту, дітей, батьки яких воюють на сході України, долучатимуть до різноманітних заходів дозвілля. Зокрема, на підставі заявок силових відомств, які є співорганізаторами проекту «Мій тато захищає Україну!», щотижня дітки з різних районів Львівської області, а також з міста Львова зможуть відвідувати музеї, театри, а також розважальні центри, представники яких вже дали згоду на участь у проекті в якості меценатів.

Повну інформацію про учасників та партнерів цього масштабного заходу буде розміщено на інформаційній продукції (плакатах, рекламних роликах).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: