У Бориславі знову проблеми із водою

У Бориславській міській раді відбулась екстрена нарада за участі в. о. голови Дрогобицької РДА Степана Рудницького, голів депутатських фракцій Бориславської міської ради, начальника Бориславського РЕМ Юрія Косара, представників КП «Бориславводоканал», міської влади та громадських активістів. Обговорення стосувалось пошуку шляхів виходу водоканалу міста з економічної кризи, повідомляє сайт мерії Борислава.

В результаті тривалого обговорення учасники прийняли одноголосне рішення щодо шляхів економії енергозатрат. Оскільки нічний тариф на електроенергію для КП «Бориславодоканал»  становить 0,46 грн., а напівпіковий тариф (денний) – 1,35 грн, при однаковій подачі води в 3 рази переважає економія накачування в нічний час.

В подальшому терміном на 1 місяць випробують варіант подачі води з насосної станції «Рибник» лише в нічний час. Учасники наради сподіваються таким чином зменшити борг КП «Бориславводоканал» перед ПАТ «Львівобленерго» і тим самим не дати енергетикам відключити насосну станцію «Рибник» від електроенергії. Окрім цього, згідно інформації КП «Бориславводоканал», при добовій подачі води на с. Східницю фактична оплата складає не більше 15 %. Тому було вирішено зменшити подачу води до кількості реально проплаченої.

Всі учасники обговорення визначили даний варіант найоптимальнішим і єдиним можливим в даній ситуації. Також вони звертаються до мешканців міста поставитись з розумінням до цього нелегкого рішення. Дані незручності є тимчасовими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: