У Львові проведуть весняну суцільну одномоментну дератизацію

З 15 квітня до 29 травня на території міста Львова планують проведення весняної суцільної одномоментної дератизації. Суцільна одномоментна дератизація починається у всіх районах міста одночасно, в один день, що збільшує ефективність знищення щурів, повідомила прес-служба ЛМР.

Суцільна одномоментна дератизація проводиться 2 рази на рік, навесні та восени, що не дає можливості щурам масово розмножуватися і поширювати інфекційні хвороби (лептоспіроз, туляремію, які є небезпечними для людини). Для проведення суцільної одномоментної дератизації використовують харчову отруту, яка відноситься до слаботоксичних препаратів для людини. Отрута має токсичну вибіркову дію на організм мишовидних гризунів, які гинуть впродовж 3-4 днів. Отрутопринада не шкідлива для котів та собак, оскільки готується на пшениці і не їстівна для них.

Під час суцільної одномоментної дератизації проводиться знищення щурів у тих парках та скверах міста, з якими укладені угоди про надання одноразових послуг з дератизації. У присутності представника ЛКП та мешканця будинку, отрутопринада розкладається у підвалах житлового будинку. Перед початком проведення суцільної дератизації ЛКП інформує мешканців будинку про її проведення.

Керівники підприємств, організацій та установ, незалежно від форм власності, з питань організації та проведення суцільної дератизації можуть звертатися у районні відділи профілактичної дезінфекції:

  • Залізничний район:           292-63-14
  • Галицький район:             271-20-82
  • Франківський район:         238-28-27
  • Личаківський район:         275-90-01
  • Шевченківський район:     252-27-74

Довідка

Гризуни, яких у природі налічується близько 140 видів, завдають величезної шкоди народному господарству та населенню зокрема. На території нашого регіону дуже розповсюджений сірий щур. Тривалість життя щура 3-4 роки. Пара сірих щурів протягом року може дати потомство до 800 шт. Гризуни оселяються у місцях з поганим санітарним станом: у підвальних приміщеннях, підсобних приміщеннях, які завалені речами, тарою. Щурі намагаються проникнути у приміщення, де вони можуть знайти собі харчування, воду. Вони попадають у приміщення через найменші отвори, або самі прогризають ходи. Ближче до літа щурі мігрують з обжитих місць, будівель на відкриті території, а з настанням холодів перебираються у житлові приміщення, продовольчі склади.

Крім економічних збитків, яких гризуни завдають населенню, вони становлять собою велику епідеміологічну небезпеку, внаслідок того, що розповсюджують інфекційні захворювання серед людей та свійських тварин. Ряд цих захворювань належить до особливо небезпечних інфекцій, як, наприклад, чума, туляремія, лептоспіроз. Щоб підхопити лептоспіроз, не обов’язково контактувати зі щуром: збудник лептоспірозу міститься у сечі та фекаліях гризунів. Людина може заразитися, купаючись у водоймі, де є лептоспіри. Через мікротравми на тілі людини інфекція може проникнути в кров. Небезпечними можуть бути також овочі, якщо їх вживати немитими. Заражаються, здебільшого, на дачах, де незавжди є вода і можливість помити руки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: