У Львові стартувала кампанія з пожежної безпеки «Безпечне місто»

У Львові стартувала інформаційна кампанія «Безпечне місто», розроблена спільно Головним управлінням ДСНС України у Львівській області та громадським об’єднанням «Самопоміч».

Мета кампанії – розповісти маленьким львів’янам про потенційні загрози від пожежі та кроки їх подолання.  Символом нашої кампанії є Лев-рятівник, який завжди знає усі правила безпечної поведінки та володіє найцікавішими таємницями міста Лева.

Рятувальники спільно із волонтерами Центру безпеки міста розповідають малюкам про основні правила поведінки аби запобігти виникненню пожежі. Разом із дітлахами спікери обговорюють пожежобезпечні предмети, які можуть спричинити займання. Школяриків перевіряють на ерудицію, ставлячи логічні запитання про правила поведінки під час небезпечної ситуації.

Чи знають дітлахи як діяти  у випадку пожежі? Це рятувальники та волонтери з’ясовують  під час тренінгу. Діти вправляються у моделювання небезпечної події та повідомленні про неї Служби порятунку за номером «101». При цьому тренери наголошують на обов’язковості вказування у повідомленні таких даних: адреси і місця, де виникла пожежа, предмету, що горить та свого прізвища й ім’я.

Фахівці ДСНС повторюють з малюками правила безпеки, які можуть порятувати життя:

  1. Зателефонуй до рятувальників за номером 101.
  2. Не панікуй  і не ховайся у шафі чи під ліжком.
  3. Поклич на допомогу дорослих.
  4. Вимкни усі електричні прилади та плиту на кухні.
  5. Вологою тканиною прикрий свій ніс та рот, поповзом виходь із небезпечного приміщення.
  6. Не користуйся ліфтом.

Після короткої лекції школярам показують навчальний мультфільм про пожежі у побуті. А завершується тренінг приємним сюрпризом для дітлахів – веселими іграми та вікторинами. Команди вправляються у пошуку пожежонебезпечних предметів та проводять порятунок із осередку займання. І це все відбувається у спеціальних рятувальних жилетах .

Аби правила безпеки завжди були під рукою, школярики отримують пам’ятні листівки із порадами від Лева-рятівника, як діяти у випадку виникнення пожежі. Окрім порад та правил, у листівці є гра «Перевір себе: як правильно діяти у випадку пожежі?».

Усі допитливі та кмітливі мають змогу завжди зв’язатися із рятувальниками та Центром безпеки міста через соціальні мережі. Шукайте наc у мережі Facebook:

https://www.facebook.com/MNSLVIV

https://www.facebook.com/samopomich

В рамках кампанії вже проведено перший тренінг із третьокласниками СЗШ № 36. Такі навчання відбудуться у всіх школах Львова. Кожна дитина знатиме – бути у безпеці легко!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: