Форум місцевого самоврядування збере у Львові найкращих міжнародних експертів

26 березня у Львові розпочне роботу ІІІ всеукраїнський форум місцевого самоврядування і триватиме упродовж 2 днів. У заході візьмуть участь визнані міжнародні експерти у сфері розвитку міст та муніципальної політики, повідомили у прес-службі ЛМР.

Серед запрошених експертів виступлять:

  • доктор Олівер Вайгель – голова відділу міської політики  Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини. Відповідальний за Національну політику Німеччини у сфері розвитку міста та міжнародної співпраці. Очолював Відділ планування міської політики м. Ляйпціг. За освітою географ.
  • Тарас Журавель – заступник керівника проекту GIZ «Реформа управління на сході України», що сприяє органам місцевого самоврядування та державним інституціям у застосовуванні інструментів та процедур для більш ефективного та стабільного надання муніципальних послуг.  Має значний досвід роботи у проектах технічної допомоги, спрямованих на питання реформи місцевого самоврядування та децентралізації в Україні. За освітою економіст.
  • Сергій Марченко, (Ph.D.) – радник міністра фінансів України з питань співпраці з Товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та Департаментом міжнародного розвитку Великої Британії. Займається консультуванням та підтримкою впровадження реформ управління державними фінансами. Працював у секретаріаті Верховної Ради та був заступником міністра фінансів України. За освітою економіст.

У тематичних панельних дискусіях візьмуть участь мери міст, українські та іноземні експерти у сфері місцевого самоврядування, представники муніципалітетів та органів виконавчої влади, представники міжнародних донорських організацій та дипломатичного корпусу, громадських організацій та аналітичних центрів, а також представники центральних органів влади.

Організатор Форуму – Інститут міста, за ініціативи Львівської міської ради.

Експертну підтримку Форуму забезпечують Програма Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування», Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ, Фонд Східна Європа, Програма USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», Програма ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», шведсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні», проект «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», Інститут громадянського суспільства за підтримки представництва ЄС та Асоціація міст України.

Контакти для акредитації журналістів: Мар’яна Куземська, [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: