На Львівщині стартував Всеукраїнський конкурс «Книгоманія 2015»

15 березня на Львівщині стартував Всеукраїнський конкурс «Книгоманія 2015», в якому учні 6-7 класів змагатимуться за звання найкращого читача області.

Організаторами конкурсу є громадська організація «Форум видавців» та Львівська обласна бібліотека для дітей.

Про це інформує департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА.

Заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Мирослава Туркало повідомила, що конкурс дитячого читання «Книгоманія» проводиться з 2002 року і є відкритим - участь можуть брати усі охочі учні 6-7 класів. Це творче змагання дітей в усіх населених пунктах області, де є загальноосвітні навчальні заклади ІІ ступеня або бібліотеки.

За її словами, конкурс дитячого читання «Книгоманія» проводиться з метою підвищення рівня особистого розвитку дітей через заохочення їх до систематичного читання художньої літератури, а також підвищення суспільного значення бібліотек. Учасники Конкурсу виробляють навички самостійної роботи з книгою, критичного аналізу та переосмислення прочитаного.

Мирослава Туркало розповіла, що завданням Конкурсу є залучення якомога більшої кількості дітей до читання, популяризації найкращих надбань української та світової класичної і сучасної літератури; привернення уваги громадськості, засобів масової інформації до потреб дитячого читання.

“«Книгоманія 2015» - це чудова нагода долучитись до наймасштабнішого конкурсу дитячого читання в Україні. Переможцями стають найерудованіші, найактивніші, найкмітливіші та найзавзятіші діти, які багато читають, вміють критично мислити та вміють зконцентровуватись під час письмових інтелектуальних завдань”,- сказала Мирослава Туркало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: