У Львівській ОДА розроблять карту розташування рекреаційних зон, призначених для відпочинку людей

На території державних лісових господарств Львівської області проводиться благоустрій 55 місць відпочинку, серед яких 19 рекреаційних пунктів вздовж автодоріг загальнодержавного значення та 36 зон для короткотермінових зупинок. В таких спеціально відведених місцях люди зможуть зупинитися для відпочинку, посмажити шашлик, перепочити з дороги, повідомила прес-служба ЛОДА.

Для цього рекреаційні майданчики обладнані навісами, столами, лавочками, альтанками, ящиками для сміття, місцем для розведення вогнища та розташування наметів тощо.

Як повідомив в. о. першого заступника голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, для зручності туристів, подорожуючих та мешканців області облдержадміністрація спільно з Львівським обласним управлінням лісового господарства до Великодніх свят планує розробити карту розташування рекреаційних зон, призначених для відпочинку людей.

“Таку карту слід перекласти англійською мовою та позначити координати цих місць відпочинку для GPS. Розмістити її на веб-порталі та поширити в інтернет мережах”, - зазначив Ростислав Замлинський.

Крім того, на в'їздах з-за кордону на територію області буде розміщено великий інформативний стенд з позначеними зонами відпочинку для зручності туристів.

Дуже важливо розміщувати на таких об'єктах відпочинку правила поведінки в лісі, щоб не смітити, не нищити лісові культури, розводити вогонь у відведених місцях та прибирати після себе.

“Облаштування рекреаційних зон дозволить запобігти виникненню пожеж в лісових масивах під час традиційного відпочинку на природі в період Великодніх та травневих свят”, - наголосив Ростислав Замлинський.

За словами першого заступника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеки, в межах Державного лісового фонду є ціла мережа еколого пізнавальних рекреаційних об'єктів, маршрутів, стежок, місць активного відпочинку людей, рекреаційних облаштованих зон вздовж основних автодоріг для короткотермінового відпочинку подорожуючих, де можна зупинитися, перепочити, поїсти чи прогулятися з дітьми.

Довідка:

На території обласного управління лісгоспу представлені наступні види рекреації для відпочинку населення:

15 екологічних стежок загальною протяжністю 111 км, в тому числі на Розточчі - 2 стежки: «Вовковиця» та «Чортова скеля», в Карпатах – 9 стежок, з яких найбільш відвідувані: «На гору Пікуй», «На гору Парашка», «На водоспад», «Долиною річки Кам’янка»;

19 еколого-пізнавальних маршрутів загальною протяжністю 134 км, в тому числі по підприємствах Поліської зони – 4 маршрути: «Триніг», «Білоцвіт», «Гарай», на Опіллі 2 маршрути: «Підлиська гора» та «Свята гора», на Передкарпатті 2 маршрути – «Ярина» та «Стільське городище»;

5 рекреаційних зон, з них найбільш відвідувані: «Водоспад на річці Кам’янка» та «Тустань»;  

2 туристичні зони в урочищі «Дубина» та урочищі «Тустань».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: