У Львові у 42 приміщеннях облаштовані укриття для персоналу і для пацієнтів (фото, відео)

За минулий 2014 рік управління охорони здоров'я приділило значну увагу підготовці закладів охорони здоров'я м. Львова до роботи в умовах надзвичайних ситуацій. У всіх ЗОЗ проведено тренувальні заняття щодо дій медичного персоналу в умовах масового поступлення постраждалих, у разі виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема, при замінуванні, пожежі, бомбардуванні, захопленні закладу тощо, повідомила прес-служба ЛМР.

«Починаючи з весни минулого року, коли відбулася анексія Криму і фактично почалася війна на Сході України, ми, оцінивши ситуацію, зрозуміли, що надзвичайні ситуації можуть статися будь-де, не дай Боже, і в м. Львові. Підтвердженням наших припущень є ті терористичні акти, які сьогодні відбуваються в Одесі, Харкові. Щоденно у місті надходять повідомлення про замінування. Тому ще з березня минулого року управління охорони здоров’я і заклади охорони здоров’я проводять відповідну роботу з готовності у випадку виникнення надзвичайних ситуацій чи особливого періоду в країні.

У 42 приміщеннях, які підпорядковані міському управлінню охорони здоров’я, облаштовані укриття для персоналу і для мешканців, які в той момент будуть знаходитися у будівлі. Всі підвали вичищені, там нічого зайвого немає. Є запас свічок, ліхтариків, туалетного паперу, резервуари для технічної і питної води.

DSC_4927 DSC_4928 DSC_4931 DSC_4939 DSC_4943 DSC_4948

Крім 42 укриттів, у нас є ще одне сховище для нетранспортабельних пацієнтів у Лікарні швидкої медичної допомоги. Ми також там відновили і покращили стан сховища, щоб воно було придатним для перебування людей. Зараз там проводимо ремонтні роботи з відновлення комунікацій, щоб була вода, світло, туалет, щоб працювали насоси, вентиляція», - розповідає начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

«Як тільки почалася сучасна ситуація в нашій державі, ми відразу почали готуватися до можливих наслідків. У зв’язку з цим, була проведена зачистка приміщення, підготовка їх до того, щоб тут могли перебувати люди певний період часу. Конструкція будинку відповідала новим стандартам, підвальні приміщення високі, тож є можливість розмістити людей. Тут є вентиляція, яка має систему блокування, тобто, у випадку зараження повітря ми можемо заблокувати доступ повітря у вентиляційну систему. Лавочки були зроблені з матеріалів, які ми мали на господарці.

Дуже важливий момент – це навчання людей. У другій половині 2014 року ми провели 3 навчальні евакуації. Кожен працівник знає, в який підвал він йде, куди повертає, які тут є можливості і що він з собою має взяти. Також люди знають той необхідний мінімум, який є підготовлений у кожному кабінеті лікаря і який вони мають взяти з собою. Це, насамперед, аптечка першої необхідності, мінімальний запас сухої їжі тривалого зберігання.

Ще один важливий момент – це питна вода. Кожен має невелику пляшку, яку принесе з собою. Також у підвалі є запас питної води, яку, при необхідності, можна використовувати.

Рівень труб і рівень води в підвальному приміщенні дає нам можливість забезпечення технічною водою, оскільки ми маємо спеціальні технічні резервуари. І рівень труб дає можливість безперебійного постачання технічною водою, навіть у випадку, коли у місті не буде води чи електрики.

Ми зробили спеціальні підвіконники, і вікна, у випадку необхідності, будуть закладатися піском, з метою убезпечення від ударної хвилі під час вибуху», - розповів головний лікар Комунальної 4-ї міської поліклініки Остап Місюра.

«В укриттях для населення у закладах охорони здоров’я є чітке ознакування, бо під час хаосу нема часу розказувати, кому куди йти. Підвал Комунальної 4-ї міської поліклініки поділений на 3 зони, і кожен з працівників умовно знає, хто до якої зони належить. Весь персонал – від санітарки до головного лікаря – навчений за маршрутами», - додає начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: