У Львові учасник війни на Сході оскаржив рішення виконкому, що обмежує пільговий проїзд у міському транспорті

Керівник медичної служби добровольчого батальйону "Січ" свободівець Костянтин Василькевич звернувся до суду з позовом про скасування рішення виконавчого комітету Львівської міської ради, яким протиправно обмежили львів'янам право на пільговий проїзд у міському автотранспорті. Про це 17 березня 2015 року повідомив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

Як повідомив депутат, від 10 березня 2015 року транспортні підприємства системно порушують права пільговиків, посилаючись на рішення виконкому про зупинення чинности посвідчень пільговиків до 10:00 та після 16:00.

"До мене звертається значна кількість учасників та інвалідів війни зі скаргами, що міські перевізники, прикриваючись рішенням чиновників "мера" Андрія Садового, відмовляються перевозити львів'ян за пільговими посвідченнями. При цьому положення чинного законодавства не передбачають будь-яких повноважень виконавчого комітету Львівської міської ради на обмеження у часі дії посвідчень пільгових категорій пасажирів – таке рішення очевидно протиправне. Сьогодні я звернувся до Галицького районного суду Львова із позовом про скасування цього рішення та з клопотанням про забезпечення позову, аби зупинити дію рішення виконкому на час розгляду справи в суді", – повідомив Костянтин Василькевич.

"У Львові команда Андрія Садового провокує соціяльну напругу, адже водії кожного дня масово відмовляються перевозити за посвідченнями усіх пільговиків: учасників російсько-української війни, інвалідів, незрячих, чорнобильців. Це рішення виконкому Садового абсурдне за своєю суттю – замість того, аби дбати про соціяльний захист пільговиків, їхні права протиправно обмежують. Очевидно, що люди звертатимуться з вимогами скасувати такі рішення, адже ніхто не уповноважений позбавляти людей права, гарантованого законом", – зазначив Любомир Мельничук.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: