У Львові затвердили програму святкування 150-ї річниці з дня народження митрополита Андрея Шептицького

Сьогодні, 19 березня, під час пленарного засідання сесії ЛМР прийняли ухвалу про затвердження Міської програми відзначення 150-ї річниці з дня народження митрополита Андрея Шептицького, повідомили у прес-службі ЛМР.

Зокрема, у тексті ухвали вказані основні завдання Програми:

  • Видання та популяризація документальної спадщини митрополита Андрея Шептицького;
  • Проведення на базі середніх шкіл міста конференцій, круглих столів, присвячених життю і діяльності митрополита Андрея Шептицького;
  • Реконструкція (відновлення) площі Святого Юра зі спорудженням пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому у м. Львові.

«Даний проект ухвали підготовлений на підставі декількох рішень, як Львівської міської ради, так і виконавчого комітету ЛМР, зокрема, це рішення про спорудження пам’ятника на площі Святого Юра, ухвала міської ради про спорудження пам’ятника митрополита Андрея Шептицького та відновлення площі Святого Юра, а також відповідної постанови Верховної Ради України.

Текст ухвали полягає у розподілі фінансування коштів, за які буде здійснена реконструкція площі Святого Юра та встановлення пам’ятника Андрею Шептицькому. Складається з трьох частин: перша частина це близько 30 мільйонів гривень - це кошти з міського бюджету, розпорядником цих коштів є департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР, частина цих коштів буде розділена між нашими комунальними підприємствами, як внески у статутний фонд, це зроблено виключно для спрощення та пришвидшення усіх процедур.

Також є частина коштів, а це близько 3,5 мільйонів гривень - це сума, яку сплатить архієпархія УГКЦ - це кошти спрямовані безпосередньо на встановлення пам’ятника митрополита Андрея, також є частина коштів - це добровільні пожертви, сума яких ще не уточнена», - зазначила Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління ЛМР.

«Варто зазначити, що в тексті ухвали є норма, яка передбачає необхідність створення комісії, яка буде мати основним завданням контроль за використання бюджетних коштів та вчасне і широке висвітлення», - додала Гелена Пайонкевич.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: