Дубневич підтримав пропозиції Львівської ОДА щодо передачі регіональних доріг в обласне підпорядкування (фоторепортаж, відео)

Пропозиції щодо передачі частини автомобільних доріг загального користування зі сфери управління Укравтодору до Львівської ОДА, а також фінансування їх ремонту та утримання сьогодні підтримали члени Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

Під час виїзного засідання Комітету у Львові, голова ОДА Олег Синютка озвучив ряд пропозицій, реалізація яких повинна допомогти у вирішенні проблем області із станом автомобільних доріг, дорожнім господарством та інфраструктурою.

«На Львівщині погані дороги – це проблема номер один, яка стримує розвиток усього господарства. Адже мережа автодоріг місцевого значення, а це 6,5 тисяч кілометрів, є найбільшою в Україні», - розповів він.

Керівник області запропонував передати територіальні дороги у підпорядкування облдержадміністрації для отримання можливості належного їх обслуговування та ремонту. За його словами, одночасно слід також і розподілити фінансовий ресурс, який передбачався на утримання цих шляхів. Адже в кінцевому результаті протяжність автомобільних доріг місцевого значення зросте на 822,5 км.

Для збільшення відрахувань до місцевих бюджетів на ремонт цих доріг, Олег Синютка наполягає на зміні системи оподаткування, зокрема структури надходжень акцизного податку з реалізації пального. «Це важливо, адже є території, де немає АЗС і, відповідно, обмежено джерела фінансування», - зазначив він.

На переконання очільника ОДА, також слід передбачити субвенцію обласному бюджету близько 87% від суми акцизного збору та в’їзного мита на нафтопродукти, транспортні засоби й шини, які надходять до Держбюджету зі Львівщини.

Разом з тим, серед інших пропозицій Олега Синютки, які підтримав парламентський Комітет, оптимізація структури ДП «Львівський облавтодор», що дозволить суттєво скоротити кількість філій (з 20 до 11 філій), а також фінансування будівництва та ремонту доріг до міжнародних пунктів пропуску.

DSC_1272 DSC_1274 DSC_1277 DSC_1290

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: