Депутати вимагають відставки Демчишина за розтрату зарплат шахтарів

240 мільйонів гривень, які повинні були направити для термінового погашення заборгованості із зарплати шахтарям Львівсько-Волинського вугільного басейну, потрапили на рахунки проблемного банку "Київська Русь" і не були спрямовані за призначенням.

Про це заявив напередодні голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Михайло Бондар. У нецільовому використанні коштів депутат звинуватив міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина.

"Депутати вибили гроші для того, щоб виплатити шахтарям зарплату. Ці кошти, 240 мільйонів гривень, то потрапляють на рахунки таких банків, як "Київська Русь". А це проблемний банк. З профспілками ми зустрічалися з Демчишиним, але з його боку не було ніякого розуміння, він зовсім не розуміє проблематику вугільної галузі. Тому ми вимагаємо його звільнення", — заявив М. Бондар, який представляє в парламенті округ №119 (Львівська,"Народний Фронт").

Якщо в найближчі дні на підприємствах галузі не буде виплати заборгованості за попередні місяці зарплати, шахтарі погрожують розпочати чергову хвилю страйку на шахтах ДП "Львіввугілля".

Нагадаємо, в першій декаді березня компанія ДТЕК перерахувала на рахунок держпідприємства "Вугілля України" 300 мільйонів гривень за відвантажений відповідно до контракту вугілля.

За словами Голови НПГУ Михайла Волинця, перерахувати кошти, передбачені на зарплату шахтарям у розмірі 240 млн грн, на рахунок проблемного банку "Київська Русь" минулого тижня розпорядилося Міністерство палива та енергетики України. Відрахування здійснено цілеспрямовано двома траншами. Ці гроші повинні бути спрямовані на погашення зарплати шахтарям частково за грудень, частково за січень.

19 березня Нацбанк рішенням № 190 відніс банк "Київська Русь" в категорії неплатоспроможних. У банк введена тимчасова адміністрація.

24 канал

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: