У Львові презентували «Панель міста» в хмарі

Львівська міська рада презентувала електронний сервіс «Панель міста». Про це сьогодні, 23 березня, розповіли на прес-конференції, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

Як розповіла генеральний директор компанії «Майкрософт Україна» Надія Васильєва, перший етап впровадження – розробка електронного сервісу для Центрів туристичної інформації, оскільки туризм є однією з пріоритетних галузей Львова.

Планується, що «електронне місто» об’єднуватиме всі сфери життєдіяльності Львова. Відтак наступним кроком стане розвиток Геоінформаційної системи (увійдуть ЖКГ, транспорт, освіта тощо) та публікація «Прозорого бюджету», а також аналітики для мешканців, підприємців.

Наразі сервіс доступний для працівників міськради, втім до кінця року він стане відкритим для всіх охочих – представників бізнесу, мешканців і гостей міста.

За словами розробників, ця інновація дозволяє систематизувати та аналізувати інформацію щодо кількості та географії звернень відвідувачів Центрів туристичної інформації, що значно пришвидшує та оптимізує їхню роботу.

Додамо, що Львів став першим містом в Україні, яке запровадило рішення на хмарній платформі Microsoft Azure. У рамках ініціативи CityNext цей сервіс місто отримало безкоштовно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: