У Львові відбулась урочиста академія до 60-річчя від дня народження Білозіра (фото)

22 березня у Львівській філармонії відбулася  урочиста академія до 60-річчя від дня народження народного артиста України, композитора, керівника «ВІА Ватра» Ігоря Білозіра, повідомила прес-служба ЛОДА.

З цієї нагоди, у концертній залі зібралися  близькі,  друзі та  побратими композитора, шанувальники творчості артиста, громадськість та представники влади Львівщини, зокрема  голова Львівської обласної адміністрації Олег Синютка.

Керівник області зачитав звернення  Президента України Петра Порошенка до 60-річчя від дня народження Ігоря Білозіра.

«Ігор Білозір своїми вчинкам утверджував прагнення бути українцем. Радий, що його  творчий спадок і сьогодні знаходить відгук в українських душах»,-  йдеться у зверненні.

За словами Олега Синютки, усі помисли сьогодні спрямовані на Схід, де наші Герої  відстоюють українську державу.

«Ігор Білозір - це  воїн добра, який зберіг нам нашу душу і щире українське серце. Ігор завжди з нами: він з нами живе, з нами бореться і з нами перемагає»,- зазначив очільник Львівської ОДА.

На сцені  пісні композитора виконували Мар’ян Шуневич, ВІА «ВАТРА» 80-х років, гурт «19-й клас» та  Оксана Білозір. Вона, зокрема зазначила, що музичні твори Ігоря Білозіра давно уже стали народними, а його композиції  і надалі залишаються актуальними.

«У Ігоря була стражденна місія любити Україну,  і цю місію він проніс упродовж усього свого короткого життя»,-  сказала Оксана Білозір.

DSC_1493 DSC_1514 DSC_1538 DSC_1546

Сьогодні  у залі філармонії    прозвучали  відомі усім українцями твори, зокрема: «Пшеничне перевесло»,  «Мамина світлиця», «Весільний марш», «Ніби вчора, моя мамо», «Коханий»…   А впродовж усього концерту  на сцені транслювалися фільми про «Ватру».

Зі словом про Ігоря Білозіра до присутніх також звернувся  видатний поет-пісняр Багдан Стельмах. Попурі на теми пісень композитора виконував молодіжний академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів», диригентом якого є Володимир Сивохіп.

Водночас  у    філармонії експонувалася  фотовиставка Володимира Дубаса, що  з перших років  був  власкором у  «Ватрі».

Нагадаємо, що 2015 рік на Львівщині оголошено роком народного артиста України, композитора, керівника «ВІА Ватри» Ігоря Білозіра. У Львівській ОДА створено організаційний комітет та розроблено відповідний план заходів із відзначення Року композитора Ігоря Білозіра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: