Колодій вручив відзнаки обласної ради службовцям Національної гвардії України (фото)

Сьогодні, 24 березня, під час урочистостей з нагоди 1-ої річниці з Дня створення Національної гвардії України голова Львівської обласної ради Петро Колодій за вагомий особистий внесок у забезпечення обороноздатності держави вручив військовослужбовцям Нацгвардії Грамоти Львівської обласної ради, повідомила прес-служба облради.

Зокрема, очільник обласної ради відзначив Грамотами підполковника Сергія Бетлія, лейтенанта Василя Василечка, старшого сержанта Юрія Шкробака, а також голову ветеранів військової частини 2250 Петра Куденчука і заступника голови ради ветеранів військової частини 4114 Олексія Павлюченка.

Також усі присутні на урочистостях хвилиною мовчання вшанували пам'ять службовців Національної гвардії, загиблих під час АТО. За час проведення Антитерористичної операції на сході України загинуло 15 військовослужбовців військових частин Західного оперативного територіального об’єднання Нацгвардії, 95 отримали поранення.

Правильним і своєчасним Петро Колодій назвав рішення про перейменування внутрішніх військ у Національну гвардію, адже, на думку очільника обласної ради, захисники правопорядку і закону насамперед повинні захищати народ. «Рішення про створення Нацгвардії було прийняте у час, коли Україна постала перед загрозою військового вторгнення. І саме люди, які присягали на вірність українському народові, із гідністю і честю стали на захист рідної землі», – сказав голова обласної ради.

Також Петро Колодій наголосив, що обов’язки нацгвардійців цього року вийшли далеко за межі охорони громадського порядку чи життя і законних інтересів громадян. «Цього року важко оцінити значення і роль Національної гвардії України у забезпеченні державної безпеки та оборони держави. І сьогодні, в непростий для нашої країни час, коли на самостійність держави посягають вороги, народ вірить, що Нацгвардія – це надійний гарант суверенітету та цілісності Української держави. Пам’ятаймо: сила та міць України – у єдності наших захисників та народу», – наголосив Петро Колодій.

1 2 3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: