Підвищення тарифів на перевезення у Львові – це реальність, - Крачковський

Підвищення тарифів на перевезення у Львові – це реальність, на яку ми не можемо закривати очі. Ріст цін на нафтопродукти (до-речі, причини такого різкого росту, (швидше – відсутність таких причин) – це тема для розслідування Антимонопольного комітету), вартість витратних матеріалів, обслуговування, амортизація – це фактори, які справді діють, і які реально здорожують перевезення. Такий же беззаперечний принцип – неефективність адміністративного тиску та волюнтаризму щодо бізнесу (а пасажирські перевезення – це такий же бізнес як і будь-які інші, першочергова мета якого – заробляння коштів). Ми мусимо відходити від радянських принципів примусу та заборон.

Про це у Фейсбуці пише депутат Анатолій Крачковський, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

"Ми готові розглядати питання підняття тарифів. Однак в комплексі з підвищенням відповідальності перевізників та впровадженням громадського контролю за дотриманням домовленостей. Ми пропонуватимемо створити постійно діючу робочу групу з контролю над якістю перевезень. В цю групу на мою думку, варто включити представників виконкому ЛМР, депутатів відповідних профільних комісій, представників громадських організацій, таких як ГО «За якісний транспорт», середовищ, які сформовані та працюють через соціальні мережі Facebook (Та ж сама За якісний транспорт , Контроль Пасажирських Перевезень Львів ), представників перевізників. Така комісія (за домовленістю сторін) мала володіти достатніми повноваженнями для ініціювання відкликання ліцензії на перевезення. Очевидно, що все це мало б бути зафіксоване публічним договором, підвищення цін на перевезення мало б стати одним з пунктів цього договору", - пише депутат

"Звичайно, в ідеалі підвищенню тарифів мали б передувати детальні розрахунки вартості, про це вже також неодноразово говорили. Однак, таких розрахунків без введення електронного квитка зробити неможливо. І це також реальність. В будь-якому випадку, я переконаний, що компромісне рішення можливе. І ми мусимо його знайти, інакше до багатьох приводів для різноманітних соціальних заворушень ми додамо ще один...", - написав депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: