У Львові ділили 174 мільйони євро

Сьогодні, 23 березня, під час засідання Комісії з питань транскордонного співробітництва українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва у Львові задекларовано ряд важливих рішень. Зокрема, йдеться про реалізацію проектів «Університет транскордонного співробітництва»,  програму транскордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь» та питання розширення смуги місцевого прикордонного руху на українсько-польському кордоні з 30 до 50 кілометрів, повідомила прес-служба ЛОДА.

«Ці три проекти є надзвичайно важливими для нашої області, -- зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. -- «Університет транскордонного співробітництва», зокрема, дасть можливість найкращі проекти, які уже реалізовано на території Польщі, втілити у нас. Проект «Україна-Польща-Білорусь» узагалі надзвичайно цікавий та перспективний. Він розрахований на п’ять років і має ресурс у 174 мільйони євро. Гроші будуть розподілені на три держави. І наш інтерес полягає у тому, щоб якомога більше цього ресурсу потрапило до нас. Ми, до речі, подали на реалізацію проект, який забезпечуватиме облаштування Львівського міського відділення міліції системами безпеки, до якої входять автомобілі, GPS-навігатори та інші необхідні речі».

Крім того, керманич області додав, що не менш важливим є питання розширення смуги місцевого прикордонного руху з 30 до 50 кілометрів. Адже завдяки цьому перетин кордону і отримання візи були б набагато простішими процедурами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: