26 березня до Львова прибудуть учасники міжнародного проекту «Забіг миру»

26 березня 2015 року до Львова прибудуть учасники міжнародного марафону «Забіг Миру», який організовують Світовий Конгрес Українських Молодіжних Організацій спільно з громадськими діячами та марафонським клубом «Тарас Бульба». Зустріч з учасниками цього заходу планується провести на площі біля пам’ятника Михайлові Грушевському у м. Львові орієнтовно о 10 годині, повідомила Дивись. Інфо Оксана Вацеба.

Метою цього унікального марафону, який стартував в столиці України місті Києві, є подякувати населенню європейських країн за підтримку України в її європейському виборі.

В рамках проекту передбачається здійснити найдовший в світі забіг без зупинок довжиною понад 18 000 км. від Києва до 42 столиць європейських країн. Забіг планується зареєструвати в книзі рекордів Гінеса як найдовший безперервний забіг, здійснений однією групою людей з 12 українців.

Під час старту марафону в Києві Міністр молоді та спорту Ігор Жданов привітав учасників акції: «Я дуже радий ідеї Забігу Миру, який підтверджує намір українців стати членами європейської спільноти, а й демонструє прагнення до здорового способу життя». Акція розпочалася символічним дитячим забігом на 500 м, в якому в якості групи підтримки взяли участь Ігор Жданов, голова Спортивного Комітету України Ілля Шевляк, українські відомі спортсмени, переможці та призери Олімпійських ігор та світових першостей.

Старт Забігу Миру відбувся на Майдані Незалежності. За три етапи пробігу команда — Іван Артеменко, Наталія Мартіашвілі, Віктор Мазярчук, Павло Степаненко, Роман Жорін, Олексій Кононенко, Слава Лазюта, Ігор Новіков, Ксенія Джуган, Геннадій Кузнєцов, Сергій Попов, Дмитро Бабенко - розраховує подолати близько 18 тисяч кілометрів.

Контактна особа у м. Львові: Ярослав Кондюх (тел. 093-9426121; 097-4114951).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: