Львівський військовий госпіталь отримав новий медичний апарат шведського виробництва (відео)

Сьогодні, 25 березня, у Львівському військовому госпіталі презентували новий ультрасучасний апарат для корекції гомеостазу PRISMAFLEX. Про це повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Завдяки благодійній ініціативі громадської організації «Українська Галицька Асамблея» у Львівському госпіталі працює новий ультрасучасний і мобільний апарат для корекції гомеостазу PRISMAFLEX.

«У час перемир’я постійно до військового госпіталю поступають на лікування поранення. Тому ми скоординували зусилля різних меценатів та волонтерів, аби забезпечити госпіталь сучасними та необхідним обладнанням», — розповів голова Ради ГО «Українська Галицька Асамблея» Богдан Панкевич.

Зазначимо, що новий медичний апарат розроблений для надання спеціалізованої допомоги хворим з тяжким екзо та ендогенними інтоксикаціями, ускладненими гострою нирковою поліорганою недостатністю і використовується у відділеннях реанімації, токсикології і гравітаційної хірургії крові.

«Цей апарат є шведського виробництва, і він поєднує всі методики лікування, які необхідні для хворих, великим плюсом також є те, що він є мобільним, і значно полегшить роботу лікарям»,  зазначив Начальник клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії Степан Горобчук.

Додамо, що в Україні наразі лише чотири такі апарати. Вартість такого обладнання становить близько 800 тис. грн. В подальшому госпіталь буде самостійно закуповувати різні комплектуючі матеріали самостійно.

«В Україні є достатньо коштів які можна залучити на допомогу військовим. Ми переконанні, що не слід зупинятись, адже зараз час невеликого затишшя щоб набратись сил та посилити свої можливості, зокрема забезпечити госпіталі обладнанням, яке може врятувати людське життя»,  розповів депутат Львівської міської ради Тарас Чолій.

апарат апарат 3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: