У музеї Пінзеля обвалюється фасад і нищаться фрески XVIII ст

У музеї Пінзеля в Львові через дірявий дах нищаться фрески 18 ст. Про це в коментарі Дивись.Інфо повідомила директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького Лариса Возницька.

За її словами, нині з музеєм Пінзеля склалася дуже важка ситуація – це стосується і даху, і фасаду будівлі.

Для того, щоб дах так-сяк перезимував, його накрили цератою. «Але, – каже Лариса Возницька, – вітер її здув. Відтак, дах частково розкритий… Найбільше від цього страждають фрески 18 століття. Твори, які дуже цінні ми з музею забрали, тому що вони не можуть перебувати в такій вологості…».

Водночас Лариса Возницька розповіла про те, що голова Львівської ОДА Олег Синютка пообіцяв взятися за вирішення проблем музею Пінзеля, зокрема, за ремонт даху.

Також директор Львівської галереї мистецтв наголосила на тому, що фасад будівлі музею потребує термінового ремонту. «Згори просто обвалюються кавалки каменю, боїмося за людей, адже там зупинка…», – пояснила Лариса Возницька.

І продовжила: «Ми неодноразово зверталися і в міську раду, і в адміністрацію, щоби перенести зупинку, адже в цьому місці обвалюються карнизи…Загороджували певні ділянки, але люди прибирали перегородки, вони не розуміють, що це робиться задля їхньої безпеки…».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: