У «Тюрмі на Лонцького» помянуть о. Омеляна Ковча

УОмелян Ковч середу, 25 березня, о 13.00 біля хреста у подвір’ї Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького»  священики Центру військового капеланства УГКЦ відслужать панахиду до 71-их роковин загибелі у нацистському концтаборі Майденек о. Омеляна Ковча.

Свою мученицьку хресну дорогу до концтабору смерті під Любліном о.Омелян Ковч розпочав в ув’язненні у сумнозвісній тюрмі на Лонцького у Львові, де під час нацистської окупації розташовувався слідчий ізолятор гестапо. Омеляна Ковча  гестапо арештувало навесні 1943 року за надання допомоги євреям. В ув’язненні він таємно продовжував свою священицьку діяльність.

Отець Омелян Ковч беатифікований 27 червня 2001 р. у м. Львові під час Божественної Літургії у візантійському обряді за участю папи Івана Павла ІІ.

 24 квітня 2009 блаженний Омелян Ковч був проголошений покровителем пастирів Української греко-католицької церкви.

 27 квітня 2009 з Майданека в Одесу був доставлений прах, що залишився від безлічі спалених нацистами людей. Через те, що неможливо було знайти справжні мощі блаженного Омеляна Ковча, керівництво УГКЦ ухвалило рішення вважати цей прах мощами блаженного мученика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: