Активісти проти вирубання дерев у сквері біля церкви Св. Юра (відео)

Сьогодні, 27 березня, представники громадської ініціативи «Врятуй сквер Св. Юра» провели трасування, яка має пролягати через сквер згідно з проектом авторського колективу у складі І. Кузьмака, М. Федика та М. Посікіри.

За словами представника громадської ініціативи «Врятуй сквер Св. Юра» Андрій Бєляєва, акція полягає в тому, аби провести трасування скверу, під яке підлягає зрізання 26 дерев.

«Прокладання дороги по середині скверу не прийнятне, якщо проект почнуть реалізовувати, то відбудеться велика кількість спиляння дерев, що є неприпустимою. Сам сквер втратить приблизно 20% своєї теперішньої поверхні, але залишиться прив'язаним до житлових районів і до "Львівської політехніки". Також абсолютно не зрозуміло як міськрада, як збирається до липня виконати проект, знаючи про всі нюанси із будівного проекту, і не порушити законів. Ми прагнемо, щоб митрополита Андрея Шептицького вшанували в законний, прозорий спосіб, втіливши гуманний, сучасний проект, що буде промовляти в першу чергу до молоді, адже саме перед молоддю стоїть непроста задача розбудови нашої держави», – розповів Андрій Бєляєв.

Зазначимо, що в проекті пам’ятника Шептицькому, однією з пропозиції є переміщення вуличного руху в межах площі Св. Юра до периметру і будова великої мощеної площі близько собору. Це арґументується відновленням історичної площі св. Юра і потребою примістити на площі до 15 тисяч віруючих.

Додамо, що після реалізації проекту, площа Св. Юра зросте на приблизно 2.500 м кв., що уможливить успішне вирішення потреб доступу, спілкування і вантаження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: