Міська влада Нового Роздолу обмежила права дітей молодших класів

Батьківська рада Львівщини та ГО «Пліч-о-пліч заради майбутнього» звернулися до голови Львівської обласної ради Петра Колодія та голови Львівської обласної держадміністрації Олега Синютки, а також до Прокуратури Львівської області із зверненням щодо виявлених фактів порушення ст. 5 Закону України “Про освіту”, Закону України “Про внесення змін до деяких законів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання”, наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 “Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних закладах та оздоровчих таборах”, а зокрема обмеження прав школярів молодших класів місцевою владою міста Новий Розділ. Міська влада відмовилася виділяти кошти на безкоштовні сніданки молодших школярів, тим самим порушила діюче законодавство України.

Подібні проблеми існують і в інших містах і селах. До нас надходять листи-скарги, зокрема у Бірках Яворівського району і у деяких школах Самбірського району також не харчують дітей.

Текст звернення додається.

Звернення

До Батьківської ради Львівщини звернулися батьки учнів молодших класів із міста Новий Розділ Львівської області зі скаргою на те, що у школах міста не здійснюється бюджетне фінансування безкоштовного харчування молодших школярів (1-4 класів).

Це грубе порушення ст. 5 Закону України “Про освіту”, Закону України “Про внесення змін до деяких законів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання”, наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 “Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних закладах та оздоровчих таборах”, а найголовніше - злочинне порушення права дітей на безпечне та здорове дитинство.

Вважаємо, що міський голова та депутати міської ради міста Новий Розділ, не ухваливши відповідну статтю у міському бюджеті, вчинили посадовий злочин.

Просимо вжити передбачених чинним законодавством заходів для виправлення ситуації та повідомити нас про них у встановлений законом термін.

Здоров’я дітей не має бути заручником політичних ігор та амбіцій депутатів і чиновників!

Також відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» та у встановлений цим законом термін просимо надати нам інформацію про те, які ще райони та міста області, крім Нового Роздола, не здійснюють бюджетного фінансування безкоштовного харчування молодших школярів (1-4 класів).

Відповідь просимо надіслати у зазначений законом термін на адресу:

м. Львів, вул. Туган-Барановського, буд 30, кв. 2, ГО «Пліч-о-пліч заради майбутнього», Пономаревій О. В.

Голова Батьківської ради Львівщини, Голова ГО «Пліч-о-пліч заради майбутнього» Олена Пономарева

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: