На Львівщину відбудеться робочий візит головного інфекціоніста МОЗ

25 березня 2015 року Львівщину відвідала професор, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця, головний позаштатний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я - Ольга Голубовська. Професор відвідала КЗ ЛОР «Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню», інфекційне відділення Пустомитівської ЦРЛ, кафедру інфекційних хвороб Львівського національного університету ім. Данила Галицького, де зустрілася з лікарями-інфекціоністами області та працівниками кафедри інфекційних хвороб.

«Світ увійшов в епоху вірусних інфекцій, і на це слід зважати. Віруси долають міжвидовий бар'єр, вони стали набагато небезпечнішими. Широкомасштабне застосування антибіотикотерапії та запровадження програм вакцинації, ймовірно, призвели до зміни перебігу інфекційних хвороб. У багатьох випадках клінічні симптоми - мінімальні, процес розвивається роками, закінчується летально. І рівень смертності від них анітрохи не нижчий, ніж від середньовічних інфекцій. Вірусні гепатити - яскравий приклад такої прихованої, інфекційної патології, що повільно розвивається. Тому достовірної статистики ніхто не знає», - зазначила головний інфекціоніст МОЗ.

Згідно офіційних даних в Україні за 2014 рік зареєстровано 556 випадків захворювання на гострий вірусний гепатит С (на Львівщині 37 випадків), 1535 випадки гострого вірусного гепатиту В (на Львівщині 162 випадки). Захворюваність на хронічний вірусний гепатит В і С є вищою в рази. Завдяки Державній цільовій соціальній програмі профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 року частина громадян зможе безкоштовно отримати противірусну терапію для лікування вірусного гепатиту В і С. Активне проведення профілактичної роботи з населенням, роз’яснення шляхів передачі інфекції дозволить знизити кількість хворих на парентеральні вірусні гепатити. Професор Ольга Голубовська наголосила на важливості роботи інфекційної служби та інфекційних стаціонарів в боротьбі з інфекційними, в тому числі з особливо небезпечними хворобами.

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: