Синютка привітав театралів Львівщини з нагоди професійного свята

Сьогодні, 27 березня, під час урочистих зборів у Національному академічному українському театрі ім. М. Заньковецької голова Львівської обласної адміністрації Олег Синютка привітав працівників театрального мистецтва з нагоди Міжнародного дня театру, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

Керівник області вручив народній артистці України Таїсії Литвинененко державну нагороду – орден Княгині Ольги І ступеня. Також грамоти від голови ЛОДА отримали народна артистка України Олександра Бонковська та помічник режисера Михайло Рудко.

“Ви дуже потрібні людям у скрутні моменти та хвилини радості. Ви можете людей прихилити до себе і показати їх такими, як вони є, ви найдорожчі та найталановитіші”, - сказав Олег Синютка, звертаючись до присутніх у залі.

“Сьогодні велике свято, проте у період такої напруги у державі ми відзначаємо наше професійне свято по-сімейному. Сподіваюся, що уже наступного року святкуватимемо День театру традиційним “капустяником”,- сказав Федір Стригун. За його словами, сьогодні, як ніколи, усім необхідно працювати на благо нашої України.

Під час урочистого заходу відбулася презентація книги «Житейське море» про Т.Литвиненко та Ф.Стригуна.

Варто зазначити, що до Міжнародного дня театру у театрах Львівщини відбудуться святкові заходи та прем’єри.

Зокрема, 26 березня о 19.00 год. на Камерній сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької відбудеться прем’єра вистави «Лавка» О. Гельмана.

У Львівському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Ю. Дрогобича 27 березня о 18.00 год. відбудеться прем’єра «Пісні рідного краю».

Львівський драматичний театр Лесі Українки 27 березня о 19.00 год. презентує своїм глядачам прем’єрну постановку рок-опери «Herod».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: