В УКУ відбудеться відкриття VІI Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Лемківська писанка»

27 березня о 12.00 год. в приміщенні Філософсько-богословського факультету (вул. Хуторівка, 35а) відбудеться відкриття триденного фестивалю «Лемківська писанка».

«Метою фестивалю є збереження та розвиток лемківського писанкарства народними майстрами, які з покоління в покоління переносять закодоване письмо на добро і щастя, залучають широкі верстви молоді та дітей до вивчення прадавніх звичаїв українського народу», - наголосив Петро Гандяк, голова Фундації дослідження Лемківщини.

В рамках фестивалю, 27 березня в Українському католицькому університеті о 13.00 год. відбудеться відкриття виставки акварелей Марії Янко «…Навкруг мене розмаї зелені…», а з 13.30 до 16.00 год. будуть майстер-класи з писанкарства за участю майстрів-писанкарів: Петра Данилюка, Ольги Сови, Катерини Поднєжної (Кременець), Ольги Мищук (Тернопіль), Терези Кищак, Ольги Федоро, Соломії Сенчик, Ольги Пенцко, Софії Канас, Марії Янко (Львів).

Андрій Цибко, директор Музею УКУ, розповідає, що усі майстер-класи у другий день (28 березня) відбуватимуться у Дитячій школі народних ремесел (вул. Антоненка-Давидовича, 6). А о 15.00 год. розпочнеться круглий стіл «Лемківська обрядовість в контексті української культури», на який Лілея Квасниця, заступник директора Дитячої школи народних мистецтв, запрошує усіх охочих.

29 березня, в останній день фестивалю, організатори запрошують усіх учасників та гостей на спільну Літургію в лемківській церкві св. Володимира та Ольги у Шевченківському гаю та відкриття виставки «Писанкові барви» у музеї «Лемківська садиба» (вул. Чернеча гора, 1).

До участі в майстер-класах запрошуються діти, студенти, творча молодь та всі охочі.

Організатори фестивалю: Львівська обласна організація Всеукраїнського товариства «Лемківщина», Фундація дослідження «Лемківщини», Дитяча школа народних мистецтв Львівської міської ради Сихівського району, Український католицький університет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: