Львів у блакитному - львів’ян вдруге інформуватимуть про аутизм

2 квітня – міжнародний день поширення інформації про аутизм. У Львові відбудеться серія акцій «Львів у блакитному», під час яких мешканцям та гостям нашого міста розповідатимуть про те, що таке аутизм, чому його не варто боятися, та як можна підтримати дітей та дорослих, які живуть з аутизмом. Основним заходом місяця інформування про аутизм є масовий флеш-моб біля входу до львівської Ратуші, який має продемонструвати підтримку людям з аутизмом, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ЛМР.

Організовують акції до Всесвітнього дня інформування про аутизм батьки дітей, які живуть з аутизмом, студенти Українського католицького університету та школярі Львівської лінгвістичної гімназії.

Протягом цілого місяця у Львові відбудуться: кінопокази, лекції, флеш-моби, зустрічі у форматі «рівний рівному», а серед школярів проведуть конкурс короткометражок про аутизм. Окрім цього у місті з’явиться соціальна реклама на тему «Ми – просто трохи інші!»

Один із фасадів львівської будівлі буде прикрашений тематичним стріт-артом, який пояснює особливості сприйняття мови людьми з аутизмом.

Lviv u blakytnomu

Дві головні будівлі міста змінять своє освітлення на блакитне, таким чином, Львів - перше місто в Україні, яке приєднається до міжнародної акції «Light it up blue».

Розклад подій

31 березня

11:30 – відкриття виставки «Просто трохи інші» фотографа Кості Бєглова в головному корпусі Українського католицького університету.

12:00 – відкрита зустріч Соломії Чубай зі студентами університету на тему «Коли ти мама особливої дитини (власний досвід)» (вул. Свенціцького, 17).

1 квітня

10:30 – вистава «Beautiful Карпати» у Першому українському театрі для дітей та юнацтва; розмова з керівником національного експерименту освіти дітей зі спектром аутизму Катериною Островською. Подія є активністю благодійного фонду «Відкрите серце». (Вул. Гнатюка 11).

14:00 – підсумки конкурсу короткометражок «Ми – просто трохи інші!» серед школярів, нагородження переможців. Львівська лінгвістична гімназія (вул. Кирила і Мефодія, 17а). 19:00 – джазовий концерт Львівської школи джазу і сучасної музики у арт-кав’ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, 2й поверх «Дзиґи»).

19:00 – живий ефір на студентському радіо Українського католицького університету «be GOOD radio» з лідером гурту «Мері» (вул. Свенціцького, 17).

2 квітня

12:00 – прес-конференція у арт-кав’ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, 2й поверх «Дзиґи»).

13:00 – організована хода від школи-інтернату «Довіра» (вул. Короленка, 1) зупиняється біля входу до львівської Ратуші.

13:20 – флеш-моб «Пазл»: учасники вишикуються у формі шматочка пазлу, тримаючи в руках блакитні кульки.

14:30 – відкриття стріт-арту по вулиці Нижанківського від Софії Зайченко та Кості Бєглова.

2 квітня – 16 квітня

Фотовиставка Катерини Пікун, переселенки з Луганська, «Птах з одним крилом» у картинній галереї «Щось цікаве». Подія є активністю ініціативної групи батьків дітей з аутизмом при школі-інтернаті «Довіра». (Площа Ринок 13, дворик).

3 квітня

17:00 – перегляд художнього фільму «Темпл Ґрандін», обговорення фільму та дискусія з відомим психіатром Олегом Романчуком. Перша львівська медіа тека (вул. Мулярська, 2а).

19:00 – дискусія з відомим психіатром Олегом Романчуком на тему «Чому ми не знаємо відомих українців з аутизмом?!»

21:00 – благодійна вечірка на підтримку дітей з аутизмом у Ринок зброї «Під Арсеналом». Вхід 30 грн. Зібрані кошти будуть спрямовані на облаштування кімнати побутової реабілітації у школі-інтернаті «Довіра» (вул. Підвальна, 5).

Важливо зазначити, що після приголомшливого успіху ініціативи «Львів у блакитному» минулого року, у 2015-му про намір «одягти» своє місто у блакитне заявили активісти з Києва, Луцька, Харкова, Івано-Франківська та інших міст.

Анонси й додаткову інформацію про заходи у рамках акції дивіться на сторінці проекту у соціальній мережі facebook - Львів у блакитному .

Контактні особи: Христина Рудь, організатор – 063-991-18-09, 067-661-90-96, [email protected] Наталія Гладка, представник ініціативної групи батьків дітей з аутизмом – 096-460-35-30.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: