Львівське управління СБУ затримало на Донеччині трьох диверсантів (відео)

Контррозвідники Львівського управління СБУ затримали на Донеччині трьох місцевих мешканців, які виконували злочинні накази бойовиків терористичної організації «ДНР». Про це сьогодні, 30 березня, на прес-конференції повідомив начальник СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук, інформує кореспондент «Дивись.Інфо».

У м.Гірник Донецької області СБУ затримала 31-річного чоловіка, колишнього військовослужбовця, якого завербувала «розвідка» терористів. Місцевий мешканець, маючи спеціальну підготовку, організовував та координував дії диверсійних груп на території Донецької області. Зловмисник також зізнався, що він вербував громадян для участі у збройних терористичних формуваннях.

Поблизу с.Галіцинівка Марийськогго району Донецької області оперативники затримали ще одного спільника бойовиків – 42-річного місцевого підприємця. Зловмисник передавав бойовикам інформацію про дислокацію та чисельність сил АТО. За наданими зловмисником координатами терористи здійснювали обстріли українських позицій та мирних населених пунктів.

Того ж дня на Донеччині СБУ затримала поплічника терористів – мешканця с.Орлівка, завербованого представником російських спецслужб на прізвисько «Текіла». Інформатор здобував відомості про маршрути пересування українських військових у Ясинуватському районі. Затриманий зізнався, що передана «Текілі» ним інформація використовувалася терористами для коригування артилерійських обстрілів.

Водночас Віктор Андрейчук зауважив, що до Львівщини затримані диверсанти не мають жодного відношення. Львівське управління СБУ веде цю справу в рамках спеціальної операції, а також через те, що на плечі співробітників слідчих органів Донецької та Луганської областей лягає дуже велике навантаження.

Управління СБУ у Львівській області здійснюється досудове розслідування за ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) ККУ. Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми. Втім, як пояснив Віктор Андрейчук, до суду може не дійти, адже, можливо, диверсантів обміняють на полонених українських військових.

Варто додати, що Галицький районний суд Львова обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців. Наразі ведуться слідчі дії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: