У Львівській облраді зірвали засідання комісії

Засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради, яке розпочалося 27 березня, було зірвано через порушення попередньо затвердженого графіка роботи комісії, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛОР.

Зокрема, члени постійної комісії культури мали намір розглянути низку важливих питань, серед них: "Програму розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2015-2017 роки", План заходів департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації та Програму реорганізації комунального підприємства Львівської обласної ради "Львівська обласна контора прокату кінофільмів".        Водночас, за словами начальника відділу з питань власності та інфраструктури Львівської обласної ради Мирослави Костюк, яка закріплена за веденням роботи комісії з питань культури, вказані вище програми та заходи департаменту мали бути скеровані на розгляд комісії відповідно до регламенту Львівської обласної ради. Але ці документи, попри неодноразовому зверненні до керівництва Львівської ОДА, так і не надійшли на розгляд депутатів.

Як було згадано вище, ці та низка інших не менш важливих документів сьогодні мали б розглянути на засіданні комісії культури. Одначе, такої можливості не було, оскільки саме засідання було зірване.

Відповідно до останнього рішення постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради (протокол №117), було заплановано провести індивідуальні зустрічі з керівниками закладів культури комунальної власності.

Проте, замість десяти запрошених на засідання комісії керівників закладів культури, прийшли понад 20 учасників. Від імені цих людей звернувся Лауреат Шевченківської премії Роман Лубківський з вимогою до депутатів одночасно всіх прийняти на засіданні комісії.

Зі свого боку голова постійної комісії з питань культури Роман Ковальчук зазначає: «Оскільки я не вбачав за доцільне проведення одночасної розмови з усіма керівниками закладів культури, то запропонував комісії заслухати кожного почергово – для конструктивної співпраці з керівниками. Також я попросив вельмишановного Романа Лубківського не зривати нашого засідання комісії, а натомість запропонував йому першому з присутніх висловитися. На жаль, на цю пропозицію Роман Лубківський не пристав, а, натомість очоливши частину присутніх керівників, покинув будівлю обласної ради.

Слідом за ними засідання покинув один із членів комісії, що призвело до відсутності кворуму, а, відтак, – до неможливості подальшого проведення засідання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: