Дрогобицька РДА ініціює зміни до пенсійного законодавства

31 березня відбулося засідання Асоціації сільських, селищних рад, яке провів голова Асоціації Степан Коваль. Одна з основних тем, винесених на розгляд — зміни в пенсійному законодавстві. Йдеться про необхідність посадовим особам органів місцевого самоврядування, які отримують пенсію, робити вибір — залишатися на посаді, чи йти на пенсію. Така норма законодавства може спричинити, якщо можна так сказати, безвихідну ситуацію в деяких сільських, селищних радах, де голова або секретар, (а то й обоє, якщо вони є пенсіонерами) приймуть рішення залишити посаду і йти на пенсію. Таким чином, багато громад до нових виборів можуть залишитися без місцевої влади.

Перед присутніми виступила керівник міськрайонного управління Пенсійного фонду Любов Яневич, яка підтвердила таку норму, повідомила Дивись. Інфо прес-служба Дрогобицької РДА.

Усвідомлюючи, що ситуація може зайти в глухий кут, керівництво райдержадміністрації висловилося за необхідність коректив у пенсійному законодавстві. Цю думку підтримала команда народного депутата України Богдана Матківського, який виявив готовність ініціювати зміни у парламенті. За участю першого заступника голови райдержадміністрації Степана Рудницького та помічників нардепа напрацьовано проект змін, які стосуватимуться осіб, які працюють на виборних посадах місцевого самоврядування та держслужбовців адміністрацій, які відповідають за мобілізацію. Проект, насамперед, буде обговорений об'єднанням народних депутатів від Львівщини.

Члени Асоціації сільських, селищних рад також проголосували за цю пропозицію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: