Туристичні маршрути Трускавця обіцяють долучити до формування індустрії туризму Львівщини

Юлія Благиня

За результатами робочої поїздки та зустрічі з активом Дрогобицького району в райдержадміністрації під керівництвом голови ОДА Олега Синютки, відбулася робоча нарада з керівництвом району, міст Дрогобича, Трускавця та Борислава щодо нагальних проблем регіону та перспективних напрямків розвитку, повідомила Дивись. інфо прес-служба ДРДА.

На нараді обговорено проблеми водопостачання регіону в контексті необхідних кроків з боку місцевих органів влади, а також необхідної допомоги з боку обласної та державної влади.

Руслан Козир озвучив бачення щодо перспектив розвитку курортного та туристичного потенціалу регіону. Зважаючи, що власне місто Трускавець є основним, в яке приїжджають відпочивальники, а отже потенційні туристи, голова ОДА доручив Трускавецькій міській раді виступити модератором формування індустрії туризму регіону шляхом  долучення до маршрутів туристично-привабливих місць регіону (село Нагуєвичі - музей І. Франка, місто Дрогобич - історико-архітектурна спадщина, сільзавод, місто Борислав - церква св. Анни, музей нафтопромислів).

Щодо відновлення промисловості краю свої пропозиції подали Тарас Метик та Володимир Фірман. Враховуючи роль промисловості в контексті державної політики, координацію даного напрямку голова ОДА доручив Дрогобицькій райдержадміністрації.

Степан Рудницький, Михайло Сікора та Іван Мізерник наголосили на окремих проблемах району та регіону в цілому, а саме: сприяння діючим інвесторам (Дрогобич-Енерджі), розвиток інвестиційних пропозицій (піщано-гравійний кар’єр на базі Винниківського родовища), виконання інвестиційних зобов’язань щодо ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», активізація виконання обласної програми поводження з твердими побутовими відходами (в частині визначення пріоритетів в Дрогобицько-Стрийському кластері щодо будівництво регіональних об’єктів приймання та переробки ТПВ), пасажирських перевезень в регіоні (відсутність демонополізації та визначення паритетності призводить до частих оскаржень в суді рішень організаторів перевезень).

 

Дрогобиччину з робочою поїздкою відвідав Олег Синютка
Дрогобиччину з робочою поїздкою відвідав Олег Синютка
Дрогобиччину з робочою поїздкою відвідав Олег Синютка
Дрогобиччину з робочою поїздкою відвідав Олег Синютка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: