Антимонопольний комітет шукає винних у піднятті цін на продукти в Львові

Антимонопольний комітет досліджує підняття цін постачальниками Львівщини. Про це сьогодні, 2 квітня, на прес-конференції повідомив голова Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Андрій Басараба, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

«Через те, що лютому відбулося суттєве зростання цін на соціально-важливі групи товарів, – каже він, – Львівське відділення надало рекомендації торгівельним мережам Львова вжити заходів по забезпеченню стабільних, економічно обґрунтованих цін на продукти харчування(борошно, цукор, крупи, олія та інші)».

Андрій Басараба розповів, що торгівельні мережі повідомили про зниження цін на окремі продукти харчування: цукор на 30%, олія – 10-11%, борошно – 5-10%.

І додав, що за результатами дослідження встановлено, що торгівельні мережі Львова відсоток націнки протягом лютого не міняли, а зростання цін відбулося за рахунок підняття цін постачальниками.

«На мою особисту думку, це є маленьке лукавство. Бо 10% від 100 грн це 10 грн і 10% від 500 грн це 50 грн. Я вважаю, що 10% торгівельної націнки від необґрунтованої ціни в 3 рази вищої, за якою торгівельна мережа отримала товар, є, як мінімум, непорядністю торгівельних мереж», – констатував голова Львівського відділення.

Водночас Андрій Басараба розповів, що наразі проводиться дослідження причин підняття цін постачальниками, які здійснюють свою діяльність на території Львівщини. Зокрема, Львівське відділення займається дослідженням питання обґрунтованості підняття цін ПАТ «Концерн Хлібпром».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: