У Львові розпочалась «Французька весна»

З 1 квітня у Львові розпочалась «Французька весна 2015». На гостей фестивалю чекає безліч культурних, освітніх та розважальних заходів, а також, фестиваль паркуру, яким дуже зацікавилась активна молодь міста, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ЛМР.

«Особливістю «Французької весни 2015» є те, що вона носить не лише французький, а й у більшості міжнародний характер. Це означає, що пропоновані культурні події розширили свою географію до Польщі та Румунії, які долучили Львів до запланованих в їхніх країнах мистецьких подій. Саме тому львівська публіка матиме можливість побачити відомого ілюзіоніста, знову матимемо зустріч із паркуристами, лунатимуть барокові твори 17-18 століття, звичайно буде і джаз. Хотілося б наголосити, що головним моментом у проведенні всіх заходів є співпраця Альянсз Франсез з культурно-мистецькими та освітніми закладами міста», - зазначила Наталія Демчук, президент ЛМГО «Альянс Франсез».

Серед основних заходів організатори виділяють такі:

Виставку The Parisianer, яку відкриють 2 квітня о 18.00 год у Палаці мистецтв. У жовтні минулого року в Києві The Parisianer зробив свою першу зупинку в Україні, щоб дати відчути українській публіці цю багатоманітну та дивовижну паризьку атмосферу. Цього року, в рамках «Французькою весни» виставка The Parisianer буде представлена в Дніпропетровську, Харкові, Львові та Рівному.

3 квітня о 18.00 год охочих запрошують у наукову бібліотеку ЛНУ ім. Івана Франка, що на вулиці Драгоманова, 5, де відбудеться конференція Жана-Крістофа Фріша та заняття з музики. Ця конференція пройде у поєднанні з виставкою фотографій Ферранте Ферранті «Пінзель та барокова Європа».

У вівторок, 7 квітня, у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбудеться концерт Моцарт в Галичині.

Поєднання класичної музику та репі від лауреату «Золотого Таланту» каналу «TV5 Monde» у 2012 році, гурту «Рапсодія» можна буде почути у середу, 8 квітня, у «Дзизі».

З 14 до 16 квітня до Львова завітає Європейський фестиваль паркуру. Після першої успішної зустрічі у 2014 році, близько сотні молодих людей з України, а також сусідніх країн та Франції зустрінуться у Львові для міжнародного фестивалю, який триває в Румунії у м.Клуж, молодіжній столиці Європи 2015 року.

А неймовірне шоу у виконанні ілюзіоніста Magic Mouss відбуватиметься 19, 20 та 21 квітня у різних локаціях, про які організатори повідомлять пізніше.

Також у суботу, 25 квітня, у «Дзизі» для любителів джазу виступатиме відоме французьке тріо «Bey.Ler.Bey».

Ці та інші цікаві заходи чекатимуть на гостей «Французької весни» впродовж квітня.

Programa Francuzka vesna

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: