Кооперація сільських господарств – це шлях розвитку малого бізнесу, - Краснопольський

"Ми перебуваємо у процесі розробки стратегії підтримки селянських господарств і вироблення відповідної програми. На першому етапі створення потужних селянських кооперативів нам потрібно зрозуміти, який характер дотацій вони потребують. Міністерство шукає конкретний інструментарій для підтримки малого бізнесу у сільській місцевості. Одним із цих шляхів  − є кооперація", - сказав перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольский, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ЛОДА.

Під час обговорення за круглим столом на тему "Розвиток молочного скотарства на основі кооперацій селянських господарств", що відбувся у четвер, 2 квітня, в Інституті сільського господарства Карпатського регіону НААН України у селі Оброшине Львівської області, Ярослав Краснопольський наголосив, що кооперація є одним із варіантів збільшення продуктивності вироблення молочної продукції, а також збільшення конкурентоздатності учасників кооперативів.

У цьому контексті, на думку урядовця, варто врахувати польський досвід розбудови кооперативів. Під час вступу до Європейського Союзу Польща задекларувала недостатні квоти, без розрахунку зростання молочної галузі. Тому, за його словами, Україна повинна вести наполегливі перемовини щодо квотування українських товарів на європейському ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: