Народні обранці від Львівщини обговорили з керівником області найгостріші проблеми регіону

Про найактуальніші питання для Львівської області та зміни у законодавстві, що допоможуть їх вирішити,  йшлося у четвер, 2 квітня, під час зустрічі  голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки та голови Львівської обласної ради Петра Колодія з народними депутатами України, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ЛОДА.

Зокрема, присутні обговорили законопроект про повернення у державну власність цілісного майнового комплексу ВАТ "Львівський автобусний завод".

За словами директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості ЛОДА Василя Лозинського, дане підприємство має усі шанси відновити виробництво.

Він зазначив, що на сьогодні відсутні законодавчі акти, які би регулювали питання реприватизації (націоналізації) майна та визначали  порядок її проведення.

"Саме тому, ми звертаємося до народних депутатів  з пропозицією розглянути можливість внесення до Верховної Ради даного законопроекту", - сказав Всиль Лозинський.

Також  актуальним для Львівщини є  законопроект про внесення змін до Закону України "Про рентні платежі за нафту, природний газ і газовий конденсат". Він важливий, передусім, для Борислава  у контексті наповнення бюджету міста.

Необхідним для області є також законопроект про внесення змін до додатку № 3 до Закону України "Про державний бюджет України на 2015 рік" щодо державної підтримки вугільної галузі. Він передбачає державну підтримку вугільної галузі з метою забезпечення стовідсоткової виплати заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств та стабілізації їх роботи.

"Для шахт, що мають перспективи для роботи, потрібно також закупити необхідне обладнання, завдяки цьому вугільна галузь Львівщини отримає стимул для розвитку", - сказав Олег Синютка.

Присутні також обговорили можливості внесення змін до Закону України "Про електроенергетику".

Водночас учасники зустрічі поспілкувалися щодо державної підтримки сільського господарства України. За словами керівника Львівщини, потрібно визначити порядок надання статусу сімейних ферм і механізм грошової підтримки цих господарств.

Під час зустрічі Олег Синютка зазначив, що важливо внести зміни до законодавства щодо пенсійного забезпечення державних службовців, які відповідають за мобілізаційну роботу, та посадових осіб органів місцевого самоврядування (голів та секретарів міських, сільських та селищних рад).

"Необхідно, щоб особи, які перебувають на виборних посадах, до прикладу, сільські голови, секретарі сільських рад, мали можливість допрацювати до завершення каденції", - підсумував Олег Синютка.

Також на зустріч запросили представників громадських організацій "чорнобильців".  До народних депутатів  звернулися учасники ліквідації аварії на ЧАЕС і громадяни, які постраждали від її наслідків. "Чорнобильці" висловили прохання стосовно внесення змін у законодавство, зокрема щодо соціальних виплат і пільг для даної категорії населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: